Реклама / Ads
0| 4330 |16.10.2016 НОВИНИ

Западът обмисля нови санкции срещу Сирия и Русия заради Алепо

.
Съединените щати и Великобритания предупредиха днес, че западните съюзници обмислят да наложат нови санкции срещу Сирия и Русия заради обсадата на Алепо. Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери след среща за Сирия в Лондон с участието на десетина страни, подкрепящи сирийската опозиция, предаде Франс прес.
 

"Предвиждаме допълнителни санкции и искаме да сме ясни: президентът Барак Обама не изключва нито един вариант", каза Кери на обща пресконференция с британския външен министър Борис Джонсън. Наред с това той сведе до минимум възможността за военни действия и добави, че негов дълг е да изчерпи всички дипломатически варианти. "Обсъждаме всички механизми, с които разполагаме, но не виждам никъде в Европа голяма охота да се тръгва на война. Не мисля, че парламентите на европейските страни са готови да обявят война", добави Кери.

 

Той нарече бомбардировките срещу цивилни в Алепо престъпления срещу човечеството, а Джонсън призова Москва да прояви милост. Джонсън каза, че е много съмнително дали правителството на Асад и неговият съюзник Русия са в състояние да превземат Алепо или да спечелят войната и отправи призив към Русия и Иран да проявят лидерство и да сложат край на войната. "От тях зависи да проявят милост към хората в този град и да спазват прекратяването на огъня", посочи британският външен министър, цитиран от Ройтерс.

 

"Жизнено важно е да продължим натиска и има много мерки, които предлагаме, като допълнителни санкции срещу сирийския режим и неговите поддръжници, както и мерки за изправяне на отговорните за военни престъпления пред Международния наказателен съд", каза Джонсън пред журналистите. "Извършителите на тези престъпления трябва да помислят за това сега", добави Джонсън и също каза, че в Европа няма голямо желание да се тръгва на война в Сирия. На срещата присъстваше и френският външен министър Жан-Марк Еро, отбелязва АФП и БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3950 |13.10.2016 Официално: Антониу Гутериш е новият генерален секретар на ООН . 0| 3826 |13.10.2016 МОН ще проверява как е избран новият ректор на МУ . 2| 3771 |13.10.2016 Нови обвинения срещу Тръмп от жени . 1| 5537 |12.10.2016 Фрогоко: Новият ректор на МУ спуснат от проф. Начев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads