Реклама / Ads
2| 7356 |17.10.2016 НОВИНИ

Марешки: Нямам амбиция да бъда баща на нацията, а гласът и волята му

.
Веселин Марешки
България отново е изправена пред решителен избор. И тук не говоря за избор за Президент, защото предстоящите избори съвсем не се свеждат до това. Този път ние трябва да вземем решение за бъдещето си. Решение дали искаме да сменим системата, да променим състоянието на държавата, или ще оставим Статуквото да ни ограбва ежедневно и да ни отнема правото на свободно избрано бъдеще. Изборите за държавен глава са само една стъпка от пътя, който трябва да извървим, за да отворим вратата към нормален живот за всички ни. Това каза в свое обръщение към избирателите Веселин Марешки, независим кандидат за
 

От нашия избор зависи дали ще продължаваме по пътя на националното унижение и разруха или ще тръгнем по пътя на достойнството и напредъка. Видяхте буквално преди ден как лицата на политическия картел - от една страна управляващите от ГЕРБ, от Реформаторския блок и част от псевдо-патриотите, и от друга страна, опозицията от ДПС, БСП и останалите псевдопатриоти, се прегръщат и си взаимодействат с едничката цел - да запазят мястото си във и покрай властта.

Дори и в последните дни, когато страната се раздира от политически скандали, от осветени далавери и от изнесени на бял свят схеми за измами и мародерство над народа, те продължават да ни втълпяват, че живеем в стабилност.

 

Търся я тази стабилност, но намирам само стабилност на липсата на сигурност на спокойствие и перспективи. Стабилност в тенденцията на намаляващите доходи и мизерните пенсии, на националното унижение от недалновидни политически решения. Стабилност на загробването и унищожението на важни стратегически проекти, на провал на важни международни кандидатури, на източване на безкрайни средства. Стабилност на тенденцията младите българи да продължават масово да напускат държавата, за да да търсят перспективи за прехрана и реализация навън. Стабилност на ограбването на българския народ от политически и икономически картели.

Виждам стабилност в тенденцията след четвърт век на политически преход да се озовем там, откъдето тръгнахме – авторитарната, еднолична власт на няколко самозабравили се дерибеи.  Виждам стабилност на затихване на демократичното общество и на тотален провал на демокрацията, защото политическият картел се е срастнал с държавата. И по-скоро няколко души имат пълен монопол върху законодателната и върху изпълнителната власт, имат и влияние върху съдебната система, и решават по султански съдбите ни.

 

Такава ли стабилност искате? Аз не! Искам една модерна, демократична, свободна, просперираща България. И знам, че началото й ще бъде поставено на 6 ноември 2016 година.

От месеци ни внушават, че Президентът няма значение, че е фигура проформа. И това не е

случайно. Както не е случайно, че предишният държавен глава обезличи институцията. Или че платените социолози твърдят "тези избори са предрешени", че залогът е минимален, че от Президента нищо не зависи.

Напротив!

 

От българския президент зависят много неща. Първо - ако той е истински независим и свободен човек, неучаствал в грабежа на България, той може и трябва да задава правилните национални приоритети и да настоява за тяхното изпълнение. Той може и трябва да обединява институциите в името на тези приоритети. Той може и трябва да се противопоставя яростно на всяко решение или закон, които не са в интерес на българските граждани. Той може и трябва да казва истината - онази истина, която крият от нас.

Ето това е големият залог. Залогът да не бъде допусната силна фигура, която може да обърка плановете на политическия картел и да защитава интересите на българските граждани, е огромен. И нека сега всички се запитаме какво искаме – да продължим да имаме Президент, който да обслужва статуквото и чуждестранни интереси, или да имаме президент, който намира сили да отстоява и да служи единствено на хората. Затова ги е страх, защото този вот ще бъде началото на една решителна промяна. Промяна, която да разкрие схемите и далаверите им, както аз сторих това в битката с картелите на лекарствата и горивата.

 

Но, за да не съм голословен, ето малко цифри, които описват как ни граби политическият картел и защо статуквото прави всичко възможно да се задържи във властта:

Само за мандата на последния Президент Плевнелиев от всяка българско семейство са откраднати по около 6000 лева. Тези пари са ограбени от Вас и от мен САМО от картела на горивата.

Общата сума на тези пари е около 10 000 000 000 милиарда. Да! 10 милиарда. Тези пари можеха да се използват за образование, медицински грижи, за пенсионерите, за полицията и армията. С намесата си на пазара на горива доказах, че нормалните цени са възможни. И само за една година оставих почти 2 милиарда лева у хората - домакинствата, малкия и среден бизнес, че и у големия такъв. С реални дела – докато държавата се разсейва и не си върши работата, такива смелчаци като мен се борят и то успешно с картелите – разбих картела в лекарствата, разбих и картела в горивата. Моята кауза е да правя добри неща за българите, хората да живеят по-свободно, по-щастливо и по-богато и те го усещат.

 

Аз не съм политик. И не искам да съм в тази кампания. Искам да си гледам живота, семейството, бизнеса. Но съм принуден да се изправя срещу статуквото, защото е дошло време да бъде смели и да си кажем: "Искаме нормално бъдеще". Не влизам в тези избори като на състезание, не се боря за медали, влизам в битка за доверието на българския народ и за бъдещето на България. Повярвайте ми, тази битка няма да е лека. От другата страна е добре смазана машина за печелене на избори. С всякакви средства, включително  насаждане на страх, включително и с насаждане на тревога, те ще се борят да запазят властта.

 

Аз съм прагматик. Знам, че много неща, които политическият картел не иска да промени, могат да се оптимизират за броени месеци. Ако точните професионалисти и почтени хора бъдат оставени да работят и да докажат качествата си. Само така ще прогоним корупцията, контрабандата и картелите. Аз мога това. И съм се доказал с бизнеса си, с миналото си.

 

Статуквото ни пробутва поредните фигури без реално минало. Бивши и настоящи депутати и министри, пряко виновни за ограбването на народа - хора без никаква история, изграждали кариерите си върху нашия гръб, раздавайки празни обещания без покритие.

Замислете се! Имате ли нужда от поредния измамник, от поредния кух, но добре опакован и поднесен от скъпоплатени пиари, социолози, политолози и психолози продукт, който се опитва да обяснява колко сме тъпи и неблагодарни или имате нужда от един истински патриот, почтен човек, доказал се в областите, в които е компетентен?

 

Аз имам волята, силата, знанието и най-важното - смелостта да преборя статуквото и ако вие ми гласувате вашето доверие, ако ме подкрепите в противопоставянето на статуквото, ще победим. Аз ще бъда този президент с ясни приоритети, който ще работи за повече сигурност и конкретно за сигурността на всеки един български гражданин. Това означава сигурност на улицата, сигурност в училището, сигурност на трудовата заетост, на доходите, на възможностите за честен и почтен бизнес. А това означава модерна и боеспособна армия, ефективна полиция, независима и оперативна съдебна система. Ще се боря за външна политика с характер, която да не ни излага повече, за външна политика, която да се изработва тук - в страната и да се отстоява навън, а не обратното, както е в момента. Ще се боря да обединявам всички институции да работят по-ефективно, по-отговорно, да си сътрудничат повече, за по-голямо доверие в името на интересите на българския народ. Но няма да се поколебая да застана открито срещу всяко решение и закон, които не обслужват интересите на хората на България.

 

Ще работя да сме лоялни членове на НАТО, но не с клакьорство и заклинания, а с реални способности на въоръжените ни сили, ще работя и да сме реален, и ефективен член на ЕС, както и да поддържаме партньорски отношения и със световните икономически сили като Бразилия и Китай, с всички потенциални партньори на независима България.

Питат ме често какво е отношението ми към Русия. Досегашните ни политици, поради липсата на самочуствие или нещо друго, се държат към Русия, като към по-големия брат. Трябва да престанем да наричаме Русия по-голям брат, с всички произтичащи от това комплекси и обиди. Русия е наше дете. България за Русия е Майка България, защото ние сме им дали най-важното в периода на създаване и укрепване на тази държава – азбука, религия, духовност и книжнина.

 

Добре знаем историята – няма да навлизам в детайли. Един родител се радва и гордее когато порасналото му дете стане по-силно и богато от него, както и снизходително му прощава някои грешки и неправилно поведение към себе си. Ако преосмислим отношенията между двете страни в този контекст, ще престанем да се чувстваме обидени, недооценени и със занижена самооценка по отношение на Русия. Във връзка с гореказаното, България може да стане страна, където Русия и Западът да си подадат ръка, защото колкото сме дали на Русия в духовен план, толкова сме дали и на Запада – Просвещения, Реформация и Ренесанс са пряко свързани с идеите за хуманизма, издигнати от Богомилите и техните наследници Катарите. "Свобода, равенство, братство", допълнен от "чрез любов" е богомилски девиз.

Това, което аз не разбирам, и което - сигурен съм, вие също не разбирате, е защо националната ни гордост е потъпквана безобразно от собствени политици и управляващи. Аз не съм съгласен с това и смятам, че трябва да бъдем горди с всички, което сме постигнали през вековете, вместо да го крием заради дребните мимолетни далавери.

 

Аз няма да се крия и да абдикирам от реалните проблеми на българското общество, ще имам ясна позиция и активна ангажираност за критично важните проблеми - и за демографската катастрофа, и за трудовата заетост, и за проблемите на икономиката, на духовността, на образованието, на здравеопазването, за правата на българските граждани, защото без тяхното решение няма сигурност и няма напредък.

Ето затова ще отдам силите си и то в името на интересите на българските граждани. Сигурно ще попитате – всичко това е прекрасно, но какво ще стане като влезете на „Дондуков“2 с необразоваността на децата ни, с пенсиите на родителите ни, с изразходването на еврофондовете, с дупките по улиците и скъпото парно?

Винаги съм бил коректен и открит, никога не съм бил популист. Затова никога няма да обещая нещо, което няма да изпълня. Докато другите кандидати за президент - само ви обещават, аз доказвам с дела.

 

Затова ако имаме президент, който да стои открито и да се води единствено от интересите на българския народ, а не от корпоративни, не от лобистки, не от външни интереси, президент, който да стои и да отстоява тези приоритети и да работи за разрешаването тези проблеми, със сигурност ще имаме повече ефективни институции, повече сигурност и спокойствие, по-силно, по-солидарно и по-уверено в себе си гражданско общество. И ако това стане, със сигурност заедно ще решаваме и другите проблеми – в образованието, в здравеопазването, в трудовата заетост, в условията за инвестиции, ще създаваме възможности за реален икономически ръст, ще осигурим повече грижи за възрастните хора и децата.

Ето това мога да ви обещая, че ще направя. Мога да ви гарантирам, че ще бъда инициативен, силен и отговорен президент, защото в житейския си и професионалния си път винаги съм бил такъв. Нямам амбицията да бъда бащата на нацията, съвсем не искам да имаме нещо общо с "МАЙКАТА",но ще бъда гласът и волята на българския народ. Винаги съм успявал, дори и в най-критичната обстановка да мобилизирам хората, да ги обединявам, да ги водя към победа със силата на личния пример и дела на патриот, предприемач и общественик.

Ето защо искам Вашата подкрепа - когато социолозите направят честно допитването си, се вижда, че резултатите съвсем не са това, с което ни промиват глават. Тези цифри сочат, че на хората им е прекипяло и виждат, че аз съм единственият истински кандидат за Президент, който е направил нещо реално за тя. Вижте къде отива протестният вот.

 

Моята кауза е да правя добри неща за хората и го правя вече повече от 25 години. Затова ви заявявам, че поемам отговорността да бъда държавникът, от който България има нужда в тези трудни, сложни и тревожни времена. Днес България повече от всякога има необходимост от президент с воля и характер, който да върне достойнството и вярата на българския народ в бъдещето на страната.

Нека помним, че България е тук повече от 1300 години. България няма да изчезне! Трябва да онзи горд народ, оцелял толкова дълго, защитавайки собствения си интерес.

Затова, остава малко време до изборите, нека всеки сам се замисли иска ли да бъде роб, да бъде ограбен и беден в собствената си държава или иска да живее гордо, свободно и богато в една просперираща и независима България?

Ако иска първото, има много кандидати от тези, които досега са а ни управлявали и ограбвали, нека си избере някой от тях. Ако предпочита второто, призовавам всички почтени патриоти, професионалистите от всички области да се съберем и заедно да се противопоставим на корупцията, картелите и контрабандата. Това са мажоритарни избори - не четете номерата, а изберете името на този, който ще бъде отговорният, честен и достоен държавен глава!

 

Този президент, който ще донесе революцията!

Бъдете част от нея!

 

Аз съм Веселин Марешки

И НЯМА ДА ВИ ПРЕДАМ!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5647 |11.10.2016 Борисов бесен: Нямам връзка с новия ректор на Медицинския университет! . 1| 4855 |29.09.2016 Марешки: Трябва да се строят затвори за корумпирани политици . 4| 8006 |25.09.2016 Марешки: Цветанов е кандидат-президентът на ГЕРБ . 0| 4272 |19.09.2016 Ген. Михов видя нов вид тероризъм - амбиция за територии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads