Реклама / Ads
3| 4159 |17.10.2016 НОВИНИ

Д. Узунов не включи в дневния ред на ВСС оставката си

.
Димитър Узунов
Димитър Узунов, ”човекът на Борисов” в съдебния съвет, известен така от ”Яневагейт”, не е включил в дневния ред на пленума на съвета за тази седмица, искането за оставката му, внесено от членове на ВСС. Това се вижда от плана за заседанието на кадровия орган на Темида за четвъртък, определен именно от представляващия Узунов.
 
Предложението за оставката е внесено още миналата седмица. То може да бъде включено като допълнителна точка - тези теми не се обявяват публично никъде, а стават известни на заседанието на съвета, пише "Дневник".

Миналата седмица и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се присъедини към призива Узунов да подаде оставка. Повод стана неговото еднолично решение да определи кои членове на съвета ще се срещнат с мисията на европейските прокурори, дошли за да правят анализ на прокуратурата. За решението стана известно преди две седмици, като още тогава Калин Калпакчиев поиска оставката на Узунов. Отговор не последва. След включването на Панов миналата седмица, Узунов заяви, че няма да си подава оставката и че застава зад действията си.

"Няма да подавам оставка. Вие прекрасно виждате, че сценарият е същият, както по време на така наречения скандал с изпратения есемес. Играчите са едни и същи - господин Калпакчиев, господин Панов", заяви след заседанието Узунов. Той заяви, че застава зад своите действия. "По искане на Министерството на правосъдието аз за час трябваше да определя хората, което се случи в деня, в който празнувахме годишнината от създаването на ВСС", каза още Узунов.

Преди неговото изявление Панов призова за оставката на Узунов: "За мен това не е случайно (едноличното посочване на кои членове на съвета ще се видят с прокурорската мисия), това е умишлено посочване на членове на двете колегии и на пленума. Свързвам го с това, че се извършва проверка и че с това важно обстоятелство - че липсва адекватна реакция на институциите по твърденията на Цветан Василев, бившия банкер на четвъртата по големина банка, с която всички видяхте какво се случи", заяви още Панов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3902 |15.10.2016 Четири града се включиха в „Похода на свободата“ . 2| 6331 |06.10.2016 Скандал във ВСС! Искат оставката на Димитър Узунов . 1| 4500 |30.09.2016 МВнР: Кр. Георгиева официално се включи в битката за ООН . 1| 3626 |21.09.2016 ЕК отмени 90-дневния лимит за роуминг, но предлага по-строги условия за местожителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads