Реклама / Ads
1| 5202 |18.10.2016 НОВИНИ

Скандал в НС заради изказване на Цветан Цветанов

.
Цветан Цветанов
Скандал се разрази в парламента по време на дебатите за отмяна на извънредната ваканция на депутатите заради изборите. Повод за него стана изказване на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Убеден съм, че някои от вашата група, ваши общински съветници и кметове ще гласуват с номер 17, защото това е печелившото, обърна се Цветанов към БСП и взриви залата. ”ГЕРБ е единствената партия, която прави реални срещи с избирателите.
 
Вие се чудите как да се скриете в НС и смятате, че пак ще има заграждения като при Орешарски. Ние не желаем да участваме, като превръщате НС в цирк", обясни Цветанов. И допълни, че това не са смислени дебати и се губи много повече енергия, отколкото ако депутатите са сред хората. Даде пример, че има закони, които са приемани с 1-2 гласа от БСП. Защо отсъствате от работа, когато се приемат закони, обърна се Цветанов към червените. И заключи: Обществото вярва на ГЕРБ и Бойко Борисов. Агитацията на Цветанов предизвика червения Жельо Бойчев. Това изказване бе изцяло политическа пропаганда, дори се спомена номер на бюлетина, скочи той и поиска председателстващия заседанието Димитър Главчев да направи забележка за Цветанов, както направил на самия него по време на предишното заседание.

Не позволявайте НС да бъде въвлечен в тази кампания, призова говорителят на соцгрупата. За минали заседания се обръщайте към стенограмите и да пишете в мемоарите, репликира го Главчев. Четин Казак от ДПС пък направо поиска Цветанов да бъде глобен с от 300 до 1000 лева, зящото бил нарушен Изборният кодекс, според който не се допускат предизборни дебати в държавни учреждения. Не очаквах да сте толкова крехък и да се подадете на агитация на Цветанов, отвърна му Главчев. А шефът на правната комисия Данаил Кирилов обясни, че НС е място за политически дебати, а не държавно учреждение.

Не може със закон да се ограничават конституционни права на депутатите, коментира той. Страстите се нажежиха дотолкова, че никой не се чуваше от викове. Главчев призова за ред под заплахата, че ще даде почивка. Депутат от ДПС тупа като горила по масата, скара се от трибуната пък Димитър Байрактаров от ПФ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4684 |17.10.2016 Скандално! Болница въведе такса ”разговор с лекар” . 0| 3744 |17.10.2016 Елин Пелин остана без ток в почивния ден заради скъсани кабели от строителна фирма . 0| 4352 |16.10.2016 Западът обмисля нови санкции срещу Сирия и Русия заради Алепо . 4| 4629 |16.10.2016 ГЕРБ иска ремонт на ИK заради квадратчето ”Не подкрепям никого”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads