Реклама / Ads
3| 23798 |18.10.2016 ПОЛИТИКА

Прокуратурата на прокурор за печатницата на Пеевски!

.
Пеевски пак тушира държавата...
Абсурдите в тази страна следват един след друг. Делян Пеевски си взе печатницата, която не трябваше да е негова, за жълти стотинки и се изплю на всички в очите.
 
Свързаното с Делян Пеевски дружество „София принт инвестмънт“, учредено дни преди втората публична продан на модерната печатна база, печели търга за земята и сградите на печатницата. Това потвърди съдебният изпълнител Стоян Якимов.

Конкуренция не е имало. Печатарските машини ще бъдат пуснати на търг в отделна процедура. Случи се това, за което Фрог нюз и няколко други медии предупреждават от много време – криминално придобиване на активи на КТБ под носа на институциите, които се разсейват напълно умишлено. Така станаха ясни за пореден път две неща:

1.      Делян Пеевски никога не е напускал страната и прави каквото си иска.

2.      Правителството и прокуратуратурата работят за Пеевски и прикриват криминалните сделки.

 

Доказателствата

 

На 14.08.2015 г. Фрог нюз апелира синдиците на КТБ (бяха въведени тържествено в банката от финансовия министър Владислав Горанов и зам.-главния прокурор Борислав Сарафов) да се заемат с Принт трейдинг. Това е фирмата, която дължи 90 000 000 лв на Партнер лизинг. Партнер лизинг от своя страна дължи милиони на КТБ.

 

За това настояват десетки вложители, които са изпратили сигнали до всички инстанции, че задкулисно се извършват сделки, които ощетяват банката и самите тях.

 

Принт трейдинг е от съзвездието фирми на семейството на Пеевски. Тя е собственост на Doreco ltd, регистрирано на Британските вирджински острови. Същото дружество е доста активно в България и все покрай фирми, свързвани с Пеевски.  Офшорното дружество се представлява в България от адвокат Малина Караджова, която, според в-к "Капитал" е бивш съдия в Русе, а сега адвокат. Нейната дъщеря, адвокат Преслава Караджова пък е член на УС на пловдивската фабрика за цигарени опаковки и гилзи „Юрий Гагарин“, която също се приписва на Пеевски. Каква случайност.

 

Офшорката „Дореко комерс“, което има търговски договор с „Юрий Гагарин“, собственик и на „Принт трейдинг“(т.нар. „нова печатница на Ирена Кръстева“) и на „Сода Комюникейшънс“ – рекламната агенция на „Булгартабак“. „Дореко комерс“ е компания, която се презентира като лидер в доставките на суровини за цигарената и печатарската индустрията. Истината е, че досегът на „Дореко“ с този бизнес е само един – „ИПК1“ или както се нарича сега „Принт трейдинг“. „ИПК1“ е дружество от „семейния бизнес“ на Пеевски. Компанията е създадена през 2010 г. с цел да поеме печатането не само на „семейните вестници“ от групата на „Монитор“, но и на много други. По онова време е собственост на „Обединени български вестници“, а в борда на директорите на компанията тогава присъства директно Ирена Кръстева, майка на Делян Пеевски. През януари 2014 г. обаче внезапно собственик на дружеството става главният дизайнер на медийната група на Ирена Кръстева, които Делян Пеевски нарича „семейния ми бизнес“ – Яне Янев. Как Янев получава такова доверие и контрол над имущество за десетки милиони левове е истинска загадка. Когато обаче е осъществен ударът срещу КТБ тази мистерия е разгадана...

 

Задължението на Принт трейдинг ЕАД е по договор за лизинг, съгласно който то е трябвало да изплати тази сума с цел да придобие обратно собствеността върху новата печатница. В началото на 2014 г. обаче Принт трейдинг ЕАД спира плащането на вноските по лизинга, вследствие на което на 02.06.14 г. Партнер лизинг АД пуска покана за доброволно изпълнение. В отговор от 23.07.14 г. Принт трейдинг ЕАД уведомява писмено Партнер лизинг АД, че прекратява изпълнението на договора за лизинг.

 

Тези действия на Пеевски през първите месеци на 2014 г. не са случайни. Знаейки предварително за бъдещото умишлено фалиране на КТБ АД, той си е направил тънката сметка сметка, че е по-изгодно да изчака и да си изкупи обратно печатницата през съдия-изпълнител на много по-ниска цена, отколкото да плаща лизинговите вноски в пълния размер с лихва върху тях.

 

Партнер лизинг АД обаче може да продаде вземането си на трето лице, защото Принт трейдинг ЕАД е неизряден длъжник и не плаща вноските по лизинга. Ето и причината, поради която медиите под крилото на Пеевски изведнъж се разтревожиха и нападнаха брутално лизинговото дружество. И РЕЗУЛТАТЪТ НЕ ЗАКЪСНЯ – синдиците съвсем законно, но и приоритетно, се заеха с изпълнителни дела срещу Партнер лизинг АД.

 

Нямаме никакво съмнение, кой ще бъде купувачът на новата печатница и че продажната й стойност ще бъде сведена до жълти стотинки. Далаверата е още по-възможна заради БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА.

 

На 13.09.2016 пак във Фрог нюз е пусната поредната публикация за престъпното разграбване на активи на КТБ. Става дума отново за новата печатница. Купувачът отдавна е ясен– Делян Пеевски.


За предстоящата кражба на Пеевски на гърба на кредиторите на банката държавното обвинение е алармирано многократно.

 

Първи опит за грабеж:
С обявление от 10.08.2016 г., едно от оръжията на синдиците на КТБ АД – ЧСИ Стоян Якимов, оценява печатницата на 2 314 500 лева и я обявява на публична продан. Печатницата е собственост на Партнер лизинг АД и представлява имот на площ от близо 29 700 кв. м. заедно с построената сграда с РЗП от 11 000 кв. м.

 

След острата реакция в някои медии скандалната цена е светкавично свалена от сайта на частните съдебни изпълнители.

 

Втори опит за грабеж:
На 01.09.2016 г. същият ЧСИ пуска нова обява за публична продан вече на цена от 4 390 751, 20 лева.

 

Цената за 1 кв.м. „главоломно” скача двойно.

Въпрос към ЧСИ Якимов: Как е възможно в рамките на 1 месец цената на един имот да скочи двойно?

 

Предупредихме, че до месец-два чрез подставена фирма Пеевски ще купи печатницата за около 4 000 000 лева – без оборудването. Тъй като всичко е предварително режисирано първоначално вероятно няма да се появи купувач и цената ще бъде допълнително занижена, за да се получат нещата уж по-прозрачно и обосновано. Точно това и стана. 

 

След сделката с печатницата, но не преди това, за да е всичко точно, същият Стоян Якимов ще обяви на публична продан и печатарското оборудване, което е трайно прикрепено към сградата. Цената сигурно ще е около 30 – 40 хил. лева.
Кой ще бъде купувачът на оборудването?

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 19708 |15.10.2016 Румяна Ченалова: Царят е гол, г-н Главен прокурор! . 0| 5955 |31.07.2016 Нинова: Саботираха ни на Бузлуджа, подадохме сигнал до прокуратурата . 6| 5223 |09.06.2016 Жельо Бойчев: Оставка за Лазар Лазаров. АПИ на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads