Цачева в Разград: Като президент ще гарантирам единството на българската нация

0

|

2448

|18.10.2016
Цачева в Разград: Като президент ще гарантирам единството на българската нация

Българската нация трябва да бъде единна. В дейността си като председател на Народното събрание и в личния си живот никога не съм делила хората. Всички ние, със своите различия, сме част от българската нация. Като президент аз ще гарантирам всичко, което се прави в интерес на българските граждани, независимо дали живеят в страната ни или извън границите на България.


Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в  Разград. „Основна наша цел е да привлечем сънародниците ни в чужбина да се върнат тук. За да стане това, е необходимо да продължим с високия ръст на икономката, който имаме в момента. Убедена съм, че децата ни, които временно учат извън границите на държавата ни, трябва да се върнат в България и да работят за родината си. Всички институции, политиците, местната власт – всички сме длъжни да създадем необходимите условия, за да можем да върнем българските граждани в страната“, посочи Цачева.

 

„България има нужда от стабилност, за да остане фактор на сигурност в региона и в Европа. Трябва да продължим да устояваме с мъдрост на политическите интриги, за да съхраним позитивния облик на страната. Силният глас на България трябва да продължи да се чува в европейските институции така, както в последните две години“, заяви Цецка Цачева. Тя бе категорична, че правителството на Бойко Борисов и държавните институции работят в интерес на всички български граждани.

 

„Правителството полага много усилия за охраната на границата ни – това защитава както българските граждани, така и гражданите на Европа. Благодарение на премиера Борисов европейските институции взеха решение да подкрепят охраната на външната граница на ЕС. Ние с вицеадмирал Пламен Манушев ще бъдем гарант за членството на страната ни в Европейския съюз и НАТО, защото това е в интерес на българския народ. Не бива да се отклоняваме от този път на развитие, защото сме го постигнали с много усилия. Трябва да продължим да вървим напред, заедно с другите европейски народи“, заяви Цачева. Тя обясни, че България трябва да има активна и балансирана външна политика, основана изцяло на националния интерес. „Като президент аз ще насърчавам отговорните институции да продължат да работят в тази посока“, каза още Цецка Цачева.

 

Цачева подчерта, че обществото ни има нужда от справедливост. „Като дългогодишен юрист, аз дълбоко вярвам в стриктното спазване на законите. Само честен, работещ и справедлив български съд може да направи така, че всички да имаме доверие в институциите“, каза тя. Цачева обясни, че нейн приоритет като президент ще бъде насърчаването на реформата в съдебната власт и в образованието.  „Като майка и като жена аз дълбоко вярвам, че само образована нация от грамотни и компетентни хора може да направи така, че родината ни да просперира. Убедена съм, че по този начин България може да печели уважение – със силата на духа ни, с корените ни, с богатата ни история, с добрината на хората. Ако получим подкрепата ви с номер 17 в бюлетината на 6-ти ноември, вие ще направите правилния избор за един силен екип с разумни идеи“, каза още кандидатът на ГЕРБ за президент.

 

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви пред жителите на Разград, че ГЕРБ е единствената национална отговорна партия, която представлява всички граждани от всички населени места. “Ние противодействаме на популизма на тези, които искат да противопоставят хората по етнически принцип. Защитаваме интересите на всички български граждани както в Народното събрание, така и в Общинските съвети в страната. В ГЕРБ има много достойни общински съветници, в ПГ на ГЕРБ има и депутат, който е който е български мюсюлманин. Няма да позволим на никого да прави опасни игри и да предизвиква етническо напрежение в страната“, подчерта Цветанов. По думите му, някои партии имат голяма вина разделянето на българските граждани по етнически принцип. „ГЕРБ е национално отговорна партия и можем да представляваме достойно абсолютно всички жители на страната. Искаме подкрепата ви за вота, за да може с номер 17 в бюлетината да изберем Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на България. Когато през 2017 година те започнат своя мандат, Цачева и Манушев ще бъдат истински обединители на нацията“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Цветанов обясни, че Цецка Цачева е доказала, че може да намалява противопоставянето сред политическите партии и в обществото. „Тя никога не е използвала обидни квалификации. Тя гради мостове. Това е истински силното качество на Цецка Цачева. Тя е блестящ юрист, със силни международни контакти. За десет години на отговорни длъжности Цачева не се промени към хората. Вицеадмирал Пламен Манушев е отдал 40 години от живота си за българската армия, защитавал е националните интереси. Това е силата ни – ГЕРБ дава възможност на всеки, не делим хората по възраст, пол и етническа принадлежност“, подчерта той.

 

Цветан Цветанов заяви, че силният отбор на ГЕРБ променя България към по-добро. „Силата ни е, че противодействаме на манипулациите на опонентите ни чрез срещи с граждани от цялата страна лице в лице. Кампанията на ГЕРБ е най-доброто оръжие срещу популизма, защото с работата си ние градим доверие, ние правим реални политики за хората“, посочи той. Цветанов даде за пример обновения път Попово-Разград. „Скоро и пътят Разград-Търговище ще бъде напълно различен. Силата на правителството на ГЕРБ е, че изпълнява ангажиментите си, увеличава приходите в бюджета и намалява дефицита, за да може да се подобрява инфраструктурата дори в най-малките населени места“, обясни председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

 

Цветан Цветанов подчерта, че депутатите, общинските съветници и кметовете от ГЕРБ поставят проблемите на хората пред изпълнителната власт и така се намират правилните решения. „Затова трябва да запазим изпълнителната власт в лицето на премиера Бойко Борисов стабилна. Ако имаме стабилно правителство, ще продължим да реализираме политики за хората. Това е нашият ангажимент и нашата отговорност към всички български граждани. Свидетели сме на алтернативата, която предложи кабинетът Орешарски – тогава нямаше възможност да се правят политики за хората с парите, осигурени от Европа. Страната ни започна да се развива отново с връщането на силното и можещо правителство на Бойко Борисов“, категоричен бе Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира още, че БСП използва трибуната на парламента за популизъм, защото не могат да правят активна кампания сред хората, каквато прави ГЕРБ. „Днес в пленарна зала не чух нито едно разумно предложение от страна на опозицията. Не се въздържах и казах на представителите на БСП, че не могат да правят срещи с българските граждани, защото те вече не искат да говорят с тях. Убеден съм, че дори малкото кметове и общински съветници на БСП в страната ще гласуват с номер 17 в бюлетината за Цецка Цачева и Пламен Манушев“, обясни Цветан Цветанов. Той благодари на жителите на Разград за подкрепата към ГЕРБ в последните десет години.

 

„Енергията на хората, с които се срещаме всеки ден в страната, ни дава сили и ни дава увереност, че на 6-ти ноември България ще има първата жена президент – Цецка Цачева. Трябва да продължим да вървим по пътя на просперитета и на развитието на България. Трябва да останем заедно със силните европейски народи, както ни е завещано от Дякона Васил Левски. Бъдещето на страната ни е заложена на карта и от всички нас зависи го защитим като не позволим да спираме развитието си така, както стана преди две години“, заяви кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев.

 

Вицеадмирал Манушев се обърна към жителите на Разград с думите: „Вие сте наследници на славните 19-ти пехотен Шуменски полк и 9-ти конен полк. Това са героите на Тутракан, които за два дни „взимат“ една от най-силните крепости. Поклон пред паметта на офицер полк. Антон Дяков, командир на 19-ти пехотен Шуменски полк, герой от Тутракан, загинал през 1916 г. В името на славните герои на България, ви давам дума, че ние няма да ви подведем, няма да предадем България.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Chris Cornell ”Fell On Black Days” Soundgarden Cover Live @ SiriusXM // Lithium

ВРЕМЕТО

времето в София София

+5°

+18°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+4°

+17°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+3°

+12°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+8°

+22°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+3°

+9°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+2°

+19°

времето в Русе

лек полъх

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Bulgariaanalytica Bulgariaanalytica BulariaAnalytica.org е аналитичен проект на Центъра за Балкански и Черноморски Изследвания (ЦБЧИ) който цели да предоставя на своите читатели аналитична информация за България и региона и в областа на геополитиката, националната сигурност Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Иван Стамболов Иван Стамболов Аз съм наблюдател-аматьор. Не ви предлагам решения или изводи, а само показвам един възможен начин на мислене, който може би ще ви помогне да си ги направите сами. Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах