Реклама / Ads
0| 3462 |19.10.2016 Президентски избори 2016

Ева Паунова и нидерландската принцеса Лаурентин откриха изложението „ПоколениеКод“ в Европейския парламент

.
Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) и нидерландската принцеса Лаурентин ван Оранйе откриха официално интерактивното изложение „ПоколениеКод: роден в билбиотеката“ на 18 октомври 2016 г. в Европейскияпарламент. „Създаване на стартиращ бизнес, подобряване на дигиталните умения, намиране на нови възможности – това са само част от функциите, които съвременните библиотеки трябва да изпълняват. Щастлива съм да съм домакин на изложението, което показва как библиотеките могат да използват новите технологии, за да се превърнат в центрове на знанието и умениятана 21-и век“, заяви българският евродепутат.
 

“Имам удоволствието да си сътруднича с принцеса Лаурентин по няколко проекта - програмата Публични Библиотеки 2020 и инициативата  „Чети с мен” под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев.

 

Днес обсъдихме стартиране на нови общи инициативи, свързани с образованието, и Принцеса Лаурентин предложи някои от тях да започнат пилотно в България“, допълни Паунова.

 

Ева Паунова е домакин на тридневното изложение заедно с евродепутатите Михал Бони (ЕНП, Полша), Шон Кели (ЕНП, Ирландия), Антанас Гуога (ЕНП, Литва) и Катрин Стайлър (С&Д, Великобритания). Организатор е фондация „Четене и писане“ (Reading&Writing Foundation), чийто председател и основател е принцеса Лаурентин. Мисията на фондацията е да подобри грамотността и уменията на населението в Нидерландия и Европа. По време на откриването Ева Паунова и принцеса Лаурентин разгледаха интераткивните инсталации, включващи 3D принтиране, виртуалнареалност, работика и холограмнастена. Европейският комисар по образованието, културата, младежта и спорта ТиборНаврачич също се включи в церемонията по откриването, а средгоститебеше и председателят на Българскатабиблиотечно-информационна асоциация Снежанка Янева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3498 |16.10.2016 Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Разширяването на бизнеса на Луфтханза в България показва, че сме все по-атрактивна инвестиционна дестинация . 0| 4304 |16.10.2016 Посланикът на дигиталните умения Ева Паунова: 9 хил. събития в 53 държави през 2016 г. – нов абсолютен рекорд за Европейската седмица на програмирането . 0| 4321 |15.10.2016 Цачева, Цветанов и Паунова бяха гости на Празника на еленския бут в град Елена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads