Реклама / Ads
0| 5079 |19.10.2016 МИНАЛО

Радио Ереван стана на 90 години

.
Има десетки анекдоти за едно радио, което дава отговори на всички въпроси, които вълнуват хората от последните десетилетия. От първия му ден през 1926 година авторитетът на Арменското обществено радио не е пострадал ни най-малко от анекдотите, а дори напротив – поддържа високо ниво на професионализъм, съобщи БНР.
 

Направихме сериозно преобразуване на връзките за радиоразпръскване, съгласно новата ни концепция, и се надяваме, че това ще доведе до увеличение на аудиторията ни. Нашето радио, още от времето на желязната завеса, е било своеобразен мост между Армения и диаспорите. Отчитайки факта, че 2/3 от населението живее извън пределите на страната, въведохме новите технологии за разпространение на съдържанието. Радиото продължава да бъде сериозен механизъм за свързаност чрез спътниковото излъчване през интернет с приложение за андроид и iOS. Така диаспорските структури започнаха по-активно да участват в потреблението на програмата и в нейното създаване. Радиото сега е наддържавна сфера на комуникация.

 

Това разказва изпълнителният директор на Арменското обществено радио Арман Сагателян. За него и екипа му е важно да продължи излъчването на програмата на 8 езика, които се говорят от малцинствените групи на страната.

 

Радиото остава еталон за вербална комуникация и в програмата му ежедневно присъства предаване за чистотата на арменския език с най-често допусканите грешки при писане или изговор. Що се отнася до журналистите, няма начин да влязат в студио, ако не владеят правилния арменски език.

 

Нито в годините на социализма, нито днес някой може да наложи цензура в Арменското обществено радио, категорични са работещите. Най-големият коректив за съдържанието са слушателите, които реагират при всяка неточност пряко в ефир. Разбира се, понякога и с чувство за хумор.

 

Хумористите Давид Гулгузарян и Ваге Айрапетян са категорични, че анекдотите за любимото им радио обединяват, тъй като всички, които са се смеели на тях, са живели по един и същи начин отвъд желязната завеса и са можели да разбират хумора.

 

Не се страхуваме да се надсмеем над себе си. Тези шеги са безобидни. Пошегували сме се, посмели сме се и сме забравили. Няма подтекст. Има пряк смисъл, но не и подтекст.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6736 |04.10.2016 90 години от рождението на големия Георги Георгиев - Гец . 1| 8055 |24.09.2016 Кино ”Сердика” остана в историята . 1| 5861 |22.09.2016 Честваме 108 години Независима България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads