Реклама / Ads
0| 4391 |19.10.2016 МИСТЕРИИ

Крият цената на двигателите за изтребителите

.
Военното министерство премина към пряко договаряне по обществената поръчка за новите и старите двигатели за изтребителите МиГ-29. Това се вижда от документация публикувана на сайта за обществени поръчки.
 
Ресорното ведомство изпрати покана за участие в процедурата до "Авиостарт" ООД. Българската фирма е единственият участник преминал критериите за подбор на силовото министерство за ремонт на старите руски самолети.

В хода на процедурата се установи, че всички подадени заявления и оферти не отговарят на предварително обявените изисквания, поради което се наложи да тръжната процедура да бъде прекратена.

"В Закона за обществените поръчки е дадена възможност възложителите да вземат решение за възлагане на обществени поръчки чрез процедура на договаряне без публикуване на обявление за поръчка в случаите, когато е необходимо неотложно възлагане на поръчката поради изключителни обстоятелства и не е възможно да бъдат спазени сроковете", пише в решението на военното министерство.

Това на практика означава, че преговорите за доставката на самолетните двигатели няма да са публични и прогнозната цена на поръчката може да се промени от известната към момента стойност от 30 млн. лв. без това да стане публично известно.

Военното министерство ще закупи 10 двигателя за самолет МиГ-29, от които 4 нови и 6 ремонтирани. Новите двигатели ще могат да бъдат произведени година след подписване на договора за доставка.

Според мотивите на ресорното ведомство със спешното закупуване на двигателите  ще се гарантира изпълнението на мирновременната задача „Air Policing“ към военновременната „Air Defense“, както и на способностите на Българските ВВС за отговор на съвременните заплахи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4727 |10.10.2016 Петър Кънев: Продукти от САЩ и Канада крият опасност за Европа . 0| 3534 |05.10.2016 МО започва пряко да договаря доставките на двигателите за изтребителите . 0| 9590 |16.09.2016 Фрогоко! Крият мащабна епидемия от въшки в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads