Реклама / Ads
0| 3711 |19.10.2016 НОВИНИ

Румен Овчаров: Прокуратурата отдавна търси мръсотия под ноктите ми

.
Румен Овчаров
Ако можеше да ме потърси, прокуратурата щеше да го е направила много отдавна, защото отдавна рови и търси мръсотия под ноктите ми и ако можеше да я извади, щеше да я извади. Това заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров пред БНР. Вчера бе съобщено, че махат Румен Овчаров от ”Лукойл”.
 
"Петър Димитров също няма от какво да се притеснява. Сценката около „Бобов дол“ не е случайна и е част от предизборната кампания. Тя е част от поредицата гафове, които Бойко Борисов и ГЕРБ правят в навечерието на изборите.  Същото това дружество „Бобов дол“ щеше да бъде закрито, ако не беше намесата на депутатите от БСП, както стана с мини „Перник“, обясни Овчаров.

Той коментира и дълговете на дружеството към държавата от данъци, осигуровки и концесионни такси.

"Вие разбирате ли, че българската държава в лицето на Бойко Борисов, Делян Добрев,Теменужка Петкова са огромни спонсори на Христо Ковачки, чрез които той на пракитка поддържа фирмите си. Държавата пропуска да си събере парите. За някои хора не само забавя, но и почти забравя. Казусът „Белене“ е вторият от гафовете на Бойко Борисов", допълни бившият министър.

Министерството на енергетиката стартира процедура за промени в ръководствата на компаниите „Ай Си Джи Би“ АД, Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

Освободен в качеството си на член на Съвета на директорите на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД ще бъде господин Асен Гагаузов. Петър Димитров напуска поста член на Управителния съвет на ДП „РАО“, а Румен Овчаров ще бъде освободен от длъжността член на надзорния съвет от квотата на българската държава в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

Тримата освободени бяха министри в правителството на тройната коалиция. След като се оттеглиха от кандидатдепутатските листи на БСП през 2013 г., те получиха постове по времето на кабинета „Орешарски“:
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4139 |19.10.2016 Овчаров: Премиерът прави гафове, дава президента на БСП . 7| 8481 |17.10.2016 Жалко и тъжно! Прокуратурата моли медиите за подкрепа . 1| 4178 |17.10.2016 Алфа Рисърч: Цецка Цачева и Румен Радев на балотаж, ДПС ще реши изборите . 10| 4918 |16.10.2016 Румен Радев: Еврофилия не значи русофобия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads