Реклама / Ads
6| 7933 |20.10.2016 НОВИНИ

А. Христова: Цачева и Радев са диаметрално противоположни

.
Антоанета Христова
Имаше битка. Всеки успя да покаже образа си. Всеки успя да покаже приоритетите си и себе си.Те са диаметрално противоположни.Това заяви политическият психолог Антоанета Христова, анализирайки дебата между кандидатите за президент Цецка Цачева и ген. Румен Радев.
 
Хората биха могли да усетят кой кой е и да направят избор, каза още  Христова.

Тя коментира идването на кандидатите в телевизията. Ген. Радев има опит да изглежда представителен, да върви изправен. Изглежда в добра форма, каза тя за Радев. Поведението на двамата се разграничава по опита и институциалната обвързаност. Посрещането на г-жа Цачева показа организираност на ГЕРБ и това, че искат да идентифицират кандидата с подкрепата на политическата партия, допълни Христова.

Ген. Радев малко повече изпозваше показалеца. И двамата използваха т. н. къщичка на ръцете - имам мнение, имам своя позиция. Този жест е необходим, за да се обърнат към собствените си мисли. И двамата го използваха. Ген. Радев използваше повече показалецът - израз на вътрешно самочувствие, его..., смята психологът.

За мен е изненадващо, че и двамата използваха ръцете по еднакъв начин. Така са учени, да насочват мисълта към себе си, посочи тя.

Сблъсък бе обран, но сериозен. Това бе сблъсък на двама различни по опит, произход и стил кандидати. Аз се изненадах, че не си подадоха ръка. Това е старт с лек гаф. Излезе, че и двамата нямат желание импулсивно да подадат ръка, коментира тя.

Ако при ген. Радев това е, поради известна скованост в началото, което той бръзо преодоля. Цачева завърши с дясно послание, че тя е кандидат на левицата. При нея имаше институциално говорене, а при ген. Радев имаше човешко, емоционално говорене. той изтоваряше нещата така, както си ги говорим. А при Цачева имаше експертното говорене.При Цачева бе целенасочено говоренето към десните в България.

По думите й ген. Радев е несистемен играч и го показа в говоренето си, че ще прави нещата според своята ценностна система.

Крайният ефект е, че Цачева е префесионалният десен кандидат, а Радев е несистемният кандидат, има старание да се обучава, има и харизма да увлече голяма част от левите а и от другите, смята политическият психолог.

И двамата даваха ясни отговори. Профилите са страшно ярки. Би могло при следващ сблъсък да са по-активни в различията, посочи Христова.

Не мога да кажа дали някой надделя. Не личеше притеснение. В началото по-притеснен бе ген. Радев, но бързо преодоля притеснението, завърши тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4007 |19.10.2016 „Сова Харис”: Разликата между Цачева и Радев е под 1% . 7| 8752 |18.10.2016 Проф. Христова за Фрог: Ген. Радев търси реванш, Цачева – институционалната рамка . 8| 5847 |18.10.2016 Б. Димитрова: Лют балотаж между Цачева и ген. Радев . 1| 4175 |17.10.2016 Алфа Рисърч: Цецка Цачева и Румен Радев на балотаж, ДПС ще реши изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads