Реклама / Ads
4| 4309 |20.10.2016 НОВИНИ

Каракачанов за върнатите гюленисти: Недопустимо е Ердоган да извива ръце!

.
Красимир Каракачанов
Най-скучният дебат, който съм виждал, заяви по БТВ кандидат-президентът на патриотите Красимир Каракачанов по повод дебатът Цачева-Радев. Те са идеалната кандидат-президентска двойка, добави той.
 
Те са еднакви, не видях ясни тези по основни въпроси - за нелегалната имиграция, за ясна политика на ЕС по този въпрос. Те би следвало да са загрижени за съдбата на българските граждани; и двамата избягаха по темата за Турция - за ли са безвизовото движение на турски граждани, за ли са членството на Турция в ЕС. Каракачанов настоя президентските правомощия да бъдат завишени, за да има президентът повече законодателна инициатива, да може да иска вот на доверие или недоверие на кабинета. Сега си обяснявам защо те не приеха моите покани за дебат между първите 4-5 президентски двойки. Подобни фризирани кандидати още повече ще обезкуражат гласоподавателите, заяви Каракачанов.

За върнатите гюленисти той каза, че подобна практика е недопустима. Най-малко аз мога да бъда упрекнат, че симпатизирам на някоя партия в Турция, но представете си какво би станало, ако една васална Румъния в края на 19-ти век беше екстрадирала Левски, Ботев и другите. Не можем да бъдем васални на Ердоган, само и само защото заплашва, че ще ни залее с 1 милион нелегални мигранти, добави Каракачанов.

Не може Турция да изнудва Европа, не може да извива ръцете на България. Ние действително сме заплашени от това, но аз не чух ясна позиция, че българският държавен глава няма да позволи нахлуването на нелегални мигранти на наша територия, каза той и отново се обяви за наборната военна служба. Издръжката на един наборен войник (15-16 000 са младежите) е 300 лв. на месец. 150 млн е еднократната сума за възстановяване на казарми, а Военното министерство ни агитира за 800 млн за два патрулни кораба.

Държавата има Конституция и там пише, че защитата на отечеството е дълг на всеки български гражданин и това се урежда със закон. А такъв няма, т.е. нарушава се конституцията, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5827 |17.10.2016 Каракачанов: ГЕРБ да се разсърдят на приятелката си Меркел за секциите . 10| 9124 |09.10.2016 Каракачанов: Кристалина Георгиева натискаше Борисов да смени Бокова . 4| 4075 |06.10.2016 Каракачанов: ”Болните амбиции” на Кр. Георгиева са причина за провала на Бокова . 2| 3641 |04.10.2016 Каракачанов: Гласувайте. Разделението между ляво и дясно трябва да спре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads