Реклама / Ads
0| 3750 |20.10.2016 НОВИНИ

Митничари хванаха 11 кг хероин на Капитан Петко Войвода

.
Днес около 6 часа, на ГКПП - Капитан Петко Войвода, на влизане от Република Гърция в Република България, при извършена щателна митническа проверка в лек автомобил, марка „Опел Зафира“ с българска регистрация, са открити 20 броя пакети с правоъгълна форма, съдържащи прахообразно вещество. Те са били поставени в пригоден тайник в праговете на автомобила. При изпробване с полеви наркотест, веществото реагирало на хероин.
 
Установено е, че количеството хероин е близо 11 кг., възлизащо на стойност над 400 000 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково е образувано досъдебно производство, което се разследва от екип от разследващи полицаи при ОД на МВР-Хасково.
По реда на Закона за МВР за 24 часа е задържан водача на лек автомобил марка „Опел Зафира“ – М.М., на 26 г., български гражданин. За 24 часа по Закона за МВР е задържан и 26-годишният български гражданин М.Р., движил се непосредствено след лекия автомобил „Опел“, но в друг лек автомобил, също с българска регистрация, в който са открити и лични документи на М.М.
Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе в Окръжен съд-Хасково искания за одобряване на извършените претърсвания и изземвания, по отношение на намереното високорисково наркотично вещество - хероин, включително и за леките автомобили. По досъдебното производство са приобщени и използваните от лицата мобилни телефони.
Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да повдигне обвинения на двамата български граждани за това, че в съучастие без надлежно разрешително са пренесли през границата на страната Република Гърция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2 предл.1, вр.чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.
Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да задържи обвиняемите за 72 часа и да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково се извършват и други процесуални действия, с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3723 |20.10.2016 С комисиите за картела на горива се захванаха депутатите . 0| 3950 |17.10.2016 Хванаха двама, продавали фалшиви гръцки шофьорски книжки . 0| 4044 |11.10.2016 Протест в съда заради задържаните митничари от ”Капитан Андреево” . 0| 3812 |05.10.2016 Хванаха двама бандити, взривявали банкомати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads