Реклама / Ads
4| 4579 |20.10.2016 НОВИНИ

Борисов не знаел нищо за екстрадираните "гюленисти"

.
Бойко Борисов
По-голям демократ от мен няма и полагам огромни усилия да запазя целостта на България и спокойствието на хората, заяви премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел в отговор на журналистически въпрос дали ще нареди проверка за случаите с екстрадирани турски граждани от наша територия, предаде news.bg.
 
На въпрос: "Близки на екстрадираните турски граждани твърдят, че те са поискали политическо убежище в България, което противоречи, ще наредите ли проверка?", Борисов заяви, че в службите ни знаят кой какъв е.

"Нека се доверяваме на службите, има достатъчно специалисти - и политическо ръководство, и експерти, които много добре знаят кой какъв е. Ако бях главен секретар, щях да ви отговоря сигурно. Аз не съм информиран за това, което се е случило в момента. Постфактум се поинтересувах, каза Борисов.

 

"Знам, че хора, които се крият в камиони и напускат границата, ние ежедневно правим всичко възможно и вие десетки пъти сте ме чували да казвам, че с Турция, въпреки че нямаме споразумение за реадмисия, правим всичко възможно т.нар. предотвратяване да влизат. Дори да са малко в България - да си ги вземат обратно, защото бежанските ни лагери са препълнени. Там, където решим дори палатки да направим, веднага излиза протест. На кой да угодим?", запита риторично премиерът.

 

"Или да кажем - добре дошли и вие, елате при нас и да ги разселим в България. Да престанат да се правят разни внушения от хора, които не разбират тая работа от хора, които не разбират какво е да имаш на границите си на Черно море от едната страна Крим, от другата - Анкара", каза премиерът и обясни, че полага усилия да запази целостта на България.

 

Той продължи: "За тяхна информация - в Гърция са вече над 60-70 хиляди мигрантите. Ако толкова влезнат в България - в камиони, скрити във влакове, - ще ме питате друго: "Защо не сме положили усилия ди ги връщаме обратно", заяви премиерът.

 

На журналистическата реплика, че тук става въпрос за политически бегълци, а не за мигранти, Борисов предпочете да отговори на друг въпрос.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4286 |20.10.2016 Борисов: Заради атаките в Сирия съм „за” санкциите срещу Русия . 1| 4939 |20.10.2016 Борисов: Ако всички спазват Маастрихтските критерии като България, ЕС ще бъде стабилен . 1| 6436 |20.10.2016 Овчаров: Бойко Борисов клекна пред бай Радан . 0| 4020 |18.10.2016 Филип Попов: Управляващите взеха нищожно решение за нова ваканция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads