Реклама / Ads
0| 3777 |21.10.2016 НОВИНИ

ДПС: Управляващото "семейство Адамс" изтръгва права от гражданите

.
Като едно голямо семейство сте, но семейство Адамс, изборите през май или април нямат алтернатива. С тези думи се обърна към управляващото мнозинство народният представител от ДПС Тунчер Кърджалиев по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс, съобщи Нюз. бг.
 

Той възрази срещу въвеждането на псевдодемократичен ред за провеждане на изборите в България, а с промените, по думите му, се задълбочават дискриминационните постановки в Изборния кодекс.

 

Той заяви, че ДПС няма да подкрепи предложението на ГЕРБ за лимит на избирателните секции в чужбина, тъй като е "апотеоз на дискриминацията", както и "апотеоз на човешкото и политическо лицемерие". Припомняме, става въпрос за това, че отпада лимитът от максимум 35 секции в държава, но само за страните от ЕС. Според него това предложение показва истинската цел, дефинирана от колегите му от Патриотичния фронт - преднамерено, арогантно, предубедено изтръгване на права от пълноправни български граждани с турско етническо самосъзнание.

 

"Това е резултат от липса на мъдрост и далновидност", обяви Кърджалиев. По думите му ДПС е обречена да съществува и процъфтява, тъй като им се подарява кауза след кауза. Кърджалиев заяви, че в очите на опоненти ще продължи да вижда реки от мъки и безнадеждност заради добрите резултати на ДПС. "Така не може да елиминирате ДПС", предупреди Кърджалиев.

 

По думите му така се ограничават правата на равноправни български граждани, живеещи в САЩ, Австралия, Турция, Норвегия, Македония, Сърбия. "Защо трябва да стигматизираме или обиждаме тези хора - да не би да имат две глави, четири крайника да не засягам други органи, идеализирани от други политически сили", каза още той. Кърджалиев заяви още, че в кратката си две годишна история - Патриотичният фронт достигал такива висини, които са свързани с ксенофобия и човешконенавист, че и странични наблюдатели се срамуват от това.

По думите му и сега патриотите в пленарна зала самодоволно отбелязват своите резултати - също както гъската, когато е заситена, излизала да се показва. Искрен Веселинов репликира с думите, че дори и 35 секции са много в съседна Турция, в която в момента властва терорът, а ислямизмът се утвърждава като държавна идеология. По думите му там не може да се гарантира прозрачността на вота. "Идеята е да гласуват тези, които обичат България и които виждат бъдещето си свързано с нея", обяви той.

 

Кърджалиев от своя страна перифразира - "Гладна кокошка планина повдига" и посъветва патриотът да направи аналогия със САЩ, Австралия - не дискриминирате ли нашите пълноправни граждани, които са 800 хиляди души. Според него подобно политическо поведение, демонстрирано от патриотите, води до разпалване на долни страсти и сплотяване на тълпи, а отговорност на политиците е да спрат този процес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3289 |21.10.2016 Спират движението по Дунав мост за по пет часа на ден . 0| 3672 |21.10.2016 Разделят спешните медицински случаи в три категории . 0| 3787 |21.10.2016 Престъпна група укрила 2 млн. лв. данъци от продажба на мобилни телефони . 0| 4959 |21.10.2016 Виж къде ще спира токът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads