Реклама / Ads
1| 3418 |21.10.2016 Президентски избори 2016

Позиция на БСП-София

.
Две седмици преди финала на изборите за президент на Република България правителството и конкретно премиерът Бойко Борисов, организираха целенасочена компроматна война срещу БСП и нейните кадри, използвайки формите на черния пиар. Целта е ясна – на всяка цена да бъде спряна нарастващата подкрепа за генерал Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от Българската социалистическа партия!
 

Походът срещу изявени фигури от левицата се организира няколко месеца след като ГЕРБ натовари България с нови милиард и триста милиона лева дълг заради отказа на тяхното правителство от 2012 година България да строи АЕЦ „Белене”; след като не е ясно бъдещето на националната ни енергетика след 2017 година поради престъпната небрежност на управляващите да гарантират поне модернизацията на АЕЦ „Козлодуй”. След като Бойко Борисов, под натиска на канцлера на Германия Меркел и на мултимилиардера Сорос, пропусна огромния исторически шанс българин да е генерален секретар на ООН; след като министър-председателят, отново под външен натиск, настоя санкциите срещу Русия да бъдат удължени, при положение, че българската икономика и българският бизнес вече загуби пазари, милиарди левове и перспективи за развитие. Именно в такъв момент на национално предателство, на явен слугинаж и директно обслужване на чужди интереси, ставаме свидетели на недопустим натиск и злепоставяне на социалистическата партия.


В рамките само на няколко дни премиерът Бойко Борисов, използвайки държавната машина за предизборната борба на ГЕРБ, съдейства за дескредитиране на авторитета и националното влияние на БСП. За да прикрие собственото си престъпление със спирането на проекта АЕЦ „Белене”, ГЕРБ предприеха известния от първото им управление маниер на прехвърляне вината върху БСП: тези дни беше създадена специална комисия за „Белене” със задача да докаже, че проектът е започнал с фалстарт, че всичко което се е правило, е било незаконно. Така управляващата партия замита действителните факти, дирейки оправдание за причиненото от нея икономическо и финансово загробване на България. Като по часовник, на часа бе повдигнато обвинение от прокуратурата срещу доц. Петър Димитров - бивш енергиен министър, който е бил и депутат, и член на Изпълнителното бюро на БСП. Същата прокуратура, която услужливо пропуска факта, че като министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на ГЕРБ Трайчо Трайков подписва 9 споразумения между НЕК и руската „Атомстройекспорт“. Пропуска също така, че контролът, който е трябвало да упражни следващия министър на икономиката Делян Добрев, остава само пожелание. Резултатът е: България губи един милиард и триста милиона лева!

В същите дни от държавните дружества бяха отстранени министрите-социалисти от управлението на Тройната коалиция. Между тях е Румен Овчаров, предишен председател на Градския съвет на БСП - София, бивш член на Изпълнителното бюро на БСП и енергиен експерт на световно равнище. Наред с това, Румен Овчаров е един от най-добре подготвените държавници на България. Тъкмо заради това, заради маразма и невежеството на управляващите, ние, социалистите от БСП – София, изразяваме безпокойството си от новия-стар стил на управление, стил не на битки срещу престъпността и корупцията, не на действия за единение и развитие на България, а на политически заплахи, клевети и шантажи, на компромати и разрушаване на лични съдби, на полицейското беззаконие.

Като капак на тези безобразия и закононарушения през тези дни, с пълномощно на високопоставени правителствени чиновници, в партерните помещения на партийната ни централа на ул. ”Позитано” 20 бяха въдворени частни лица. Парадоксът, както заяви Корнелия Нинова, е, че държавата не иска да защити сградния си фонд, че употребява тоталитарни методи на управление.

Днес, със съжаление, констатираме, че ГЕРБ и лично Бойко Борисов отново манипулират съдебната власт за разчистване на техни партийни сметки. Това е недостойно! Това е основание за тревога заради завръщането на разделенията, заради подбуждането на озлоблението и ненавистта в българското общество.

Ние, социалистите от София, изразяваме своето дълбоко възмущение от факта, че ГЕРБ и лично Бойко Борисов за пореден път се намесват безцеремонно в предизборния процес, че използват всички непозволени и позволени средства за очерняне на БСП, на нейни кадри за целите на кандидат-президентската им кампания.

Искаме да вярваме, че байганьовските похвати на управляващите ще бъдат навреме видяни, осъзнати и осъдени от българските граждани. Че ще бъде даден сериозен отпор на произвола и клеветата, на омаскаряването на опонента. Стига вече с омразата и скълъпените лъжи!

Нека на тези президентски избори, без оглед на партийните си пристрастия, се опитаме да държим високо флага на отечеството! Нека кажем „Не” на политическия произвол и погазването на демокрацията.

Нека подкрепим на изборите за президент на Република България спасителната национална кауза на ген. Румен Радев!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7543 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2795 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7428 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7670 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads