Реклама / Ads
0| 3449 |21.10.2016 Президентски избори 2016

Нинова: Предлагаме на всички, освен на ГЕРБ, споразумение за честни и прозрачни избори

.
„ГЕРБ създавате хаос и ще се възползвате от него. ГЕРБ са Царе на манипулациите и това го знае целият български народ. Хората са виждали и как се носят чували в Арена Армеец. Другата седмица ще предложим публично споразумение на всички политически партии споразумение за честни и прозрачни избори, освен на ГЕРБ, които манипулират изборите”.
 

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на НС на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че само така ще се види кой има смелостта заедно да се изправи срещу тях и да каже, че този път няма да позволим да подменят вота на хората нито с предизборните си игрички и промяна в изборните правила, нито с манипулации в ноща на вота.

 

Нинова зави, че правените промени в Изборния кодекс повдигат 4 въпроса - Какво правите господа управляващи? Защо го правите? Какъв ще е резултатът от това което правите? Каква е алтернативата? По думите й тази промяна 10 дни преди изборите е безобразие. Тя припомни, че промени в Изборния кодекс са правени преди изборите за президент 2006 г. 3 месеца по-рано, за избор на президент 2011г. – 4 месеца по-рано, за парламентарни избори за 41-во НС – 3 месеца по-рано; за 42-ро НС – 3 месеца по-рано;  за 43-то НС - 6 месеца по-рано. „Защо го правите? Представител на ГЕРБ каза, че това е компромис между коалиционните партньори в правителството. Това не е компромис, това е сделка за властта”, категорична бе председателят на БСП. Тя обясни, че реформаторите са внесли предложение, имат интерес българите в чужбина да гласуват, а  патриотите от другата страна, за да отстояват партийния си интерес са искали да не е в Турция. „За да угодите и на едните и на другите, за да запазите разпадащото се мнозинство и сриващо се правителство направихте този хаос в изборните правила. Не ви е виновна опозицията”, заяви Нинова и подчерта, че когато са приемани тези правила левицата е предупредила, че гласуването е право не е задължение а квадратчето е последствие от задължителното гласуване. Тя добави, че трябва да се изчака да се произнесе българският народ на референдума и Конституционния съд по жалбата на омбудсмана по този въпрос.

 

 „Какъв ще е  резултатът? Ако парламентът в момента е на дъното по авторитет на всички класации вие го бутате и под дъното”, каза още лидерът на БСП.  Тя изтъкна, че хората разбират, че това не е обърнато към тях а битка на правителството на всяка цена да остане в управлението. „Кой ще каже каква ще е цената на тази ваша коалиционна игра и кой ще я плати. Кажете на българските граждани: „Ето толкова още ще ви вземем от джоба, за да си платим нашите коалиционни съглашателства, за да останем на власт”, каза още тя.

 

Нинова бе категорична, че алтернатива има, но тя стои 4 месеца на бюрото на г-жа Цачева и  не мърда от там, а именно -  Закон за държавната собственост, Закон за ДДС на детските храни, Закон за защита на българското производство, Закон за младежта и спорта, Закон за възрастните хора. "С това трябва да се занимава парламента, защото хората това чакат", заключи Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3770 |19.10.2016 Цветанов в село Долна студена: Колко депутати от други партии, освен от ГЕРБ, сте виждали тук в последните години? . 0| 3229 |19.10.2016 Нинова: ГЕРБ предава националния интерес срещу визи . 1| 3561 |18.10.2016 Корнелия Нинова: Вместо трета анкетна комисия за АЕЦ „Белене”, комисия за картела при горивата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads