Реклама / Ads
11| 14177 |21.10.2016 ПОЛИТИКА

Свирките – за Хилъри, у нас – „морал” до дупка

.
Палавата Мадона се включи в предизборната кампания за президент на Щатите. Тая машина за секси хитове и зрелища обеща онзи ден пред претъпканата зала в „Медисън скуеър гардън”, че ще направи свирка на всеки, който гласува за Хилъри. Защото била много добра.
 
Публиката се шокирала, разсмяла се и заръкопляскала. Е, сигурно не се е минало без ругатни. Но общо взето из медиите и форумите в Щатите не са дозрели до българската форумна псувня. Нито до перверзния изказ на нашите платени тролове. В Щатите можеш публично да обещаеш орален секс срещу политическа подкрепа за любимия ти кандидат. Но само ако си Луиза Чиконе. И само, ако запазената ти марка в шоуто е да дразниш пуританите и моралистите. Това споделя в новия си коментар за рубриката „Немам нерви” във Фрогнюз журналистката Люба Кулезич.

Тя твърди, че еротичните двусмислици неслучайно са фон на сегашната кандидат-президентска битка между Хилъри и Тръмп. Най-малкото заради игривата пура на президента Клинтън, която за малко да му докара импийчмънт преди години. А сега тегне като петно върху кампанията на жена му. Така или иначе тя и Тръмп публично са се хванали за гушите. И откровено се замерват с компромати, най-вече забъркани със секс, лъжи и видео. Съвсем като в Холивуд. По американски. Затова пък на изборите американците имат шанс да направят доста информиран избор, дори и да гласуват с отвращение.

Но пък нашият премиер Борисов намекна, че не си пада по такива неприлични работи. Той напоследък го играе мъдър арбитър в голямата геополитическа игра. По-Орбан от Орбан, по-Меркел от Меркел, по-Ердоган от Ердоган. Истински консерватор. Не само народен артист, както смята Атанас Атанасов от ДСБ. Затова, когато изтъкваше президентските достойнства на Цецка Цачева пред актива на ГЕРБ струпан в зала „Армеец”, Бойко беше безкомпромисен. Да не се излагаме като Тръмп и Хилари, да не си вадим кирливите ризи. Е, нека разни изпаднали либерали да се заяждат, че на първия си публичен сблъсък по БТВ г-жа Цачева и генерал Радев се държали не като съперници, а като хармонична кандидат-президентска двойка. Но директивата днес е такава, според Кулезич.

Търсят се обединители на нацията, майчици и бащици. Не някакви си там скандалджии, ръсещи цинизми от типа на Бай Хуй като Радан Кънев. И още по-малко пък от типа на Бай КОЙ според кандидата на реформаторите Трайчо Трайков. Но той има право на своя мрачен кандидат-президентски хумор. Оказа се, че е министърът от първото правителство на Борисов, който с помощта на службите разплита криминалните схеми за преминаването на Пловдивския международен панаир в ръцете на червения олигарх Георги Гергов през 2010-12 г. Сигналът на МВР по този повод бе публикуван от Фрогнюз.

Отзвукът обаче е нулев. Поне от страна на единия от героите в аферата Сотир Цацаров, сега главен прокурор, но по онова време Председател на Окръжния съд в Пловдив, където окончателно случаят пропада без следа.

В момента изглежда тъй, сякаш зад фасадата на вялата предизборна кампания е постигнато примирие между съперниците за „Дондуков”2. Дали ДПС играе в тези сметки и на чия страна с подкрепата за Пламен Орешарски, марионетният премиер на Пеевски в последния кабинет „Станишев”? И какво значи подаръкът на Лютви Местан да подкрепи кандидатурата на Цачева? Отговорите предстоят съвсем скоро. Без съмнение, ще са под знака на българския политически „морал” – в противовес на предизвикателната подкрепа на Мадона за г-жа Клинтън.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2946 |18.03.2024 Политологът Св. Малинов: Недостойно поведение на ГЕРБ, правят внушения, а не се договарят . 3| 3645 |17.03.2024 Илиян Василев: "Южен поток" фалира заради неуправляемия политически риск от близък бизнес с Русия . 17| 3583 |16.03.2024 Мастило в урната, горящи бюлетини и коктейл "Молотов" - изборите на Путин срещнаха пречка /видео/ . 8| 3590 |15.03.2024 Настимир Ананиев: Вярно ли е, че са изтрити телефоните на Мартин Божанов, иззети от местопрестъплението?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads