Реклама / Ads
0| 4994 |21.10.2016 Президентски избори 2016

Цачева в Балчик: Опонентите ни се заиграват със страховете на хората – те не могат да бъдат обединители на нацията

.
Опонентите ни се заиграват със страховете на хората по отношение на сигурността и всяват разделителни линии – такива хора не могат да бъдат обединители на нацията и да застанат начело на държавата. Трябва да удържим посоката на развитие на България, която следваме в момента с правителството на Бойко Борисов - вътрешна стабилност, ясни партньорства с приятелите ни от ЕС и НАТО. Всичко останало е грозен популизъм, целящ да отклони страна от верния курс, който наистина дава резултати. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жителите на Балчик.
 

Тя бе категорична, че стабилността в страната трябва да бъде запазена. „Трябва да преодолеем дребните политически заяждания между партиите, които са неконструктивни и не водят до взимане на добри решения. Ние се противопоставяме на популизма и внушенията с диалог и толерантност.  Като президент и вицепрезидент с вицеадмирал Пламен Манушев ще прехвърляме мостове между политическите партии. За нас най-важни са всички български граждани – тези, които са в страната и тези, които са в чужбина“, обясни Цачева.

Цецка Цачева заяви, че ГЕРБ е истинска народна партия. „Ние сме носители на мира и на стабилността – това са истинските демократични ценности. По време на първия кабинет на Бойко Борисов започна мащабно строителство, беше подобрена инфраструктурата, бяха изградени пречиствателни станции, детски площадки спортни зали. През 2013 г. животът в държавата замря, парламентът бе блокиран с железни огради. Помните белия автобус, помните как премиерът Орешарски и депутатите търсеха задните изходи“, каза тя.

Според кандидата на ГЕРБ за президент когато има разделителни линии и институциите не работят, когато има разединение сред обществото, държавата няма как да върви напред. „Стабилността на държавата за нас е без алтернатива. Сигурността на всеки от нас, на домовете ни, на децата ни, на семействата ни е най-важна. Ние ще толерираме дейността на държавните институции с отношение към сигурността, както и продължаването на усилията на правителството и лично на премиера Бойко Борисов за надеждната охрана на границите ни. Всичко, което се прави в момента, се признава от европейските ни партньори“, обясни Цецка Цачева. По думите й, държавите от ЕС са с поглед към България. Доказателство за това са 160 млн. евро, които страната ни получи от европейската солидарност, както и новата охранителна европейска служба, която се разкри в България. „Ще има възможност за кризисен център от 2017 година, за да се получава превантивна информация за потока от мигранти. Икономически мигранти не могат да остават у нас, но хората, които бягат от военни конфликти – на тях временно, без заплаха за националната сигурност, трябва да им дадем подслон“, каза още Цачева.

Като свой приоритет Цецка Цачева заяви насърчаването на балансирана външна политика и на модернизацията на българската армия. „Авторитетът на всяко едно семейство се гради от силата на всички негови членове – това искаме ние за България. Всички заедно да участваме в изграждането на една образована и просперираща българска нация. Продължаването на реформата в образованието трябва да продължи  - ще настояваме за това пред отговорните институции. Нашите деца освен образование трябва да имат и умения, за да намерят реализацията си на трудовия пазар“, подчерта тя.

Кандидатът на ГЕРБ за президент заяви, че има категоричен ангажимент от страна на правителството на Бойко Борисов за подпомагане на развитието на Северна България. „Това не е по силата само на местните власти – трябва да има синхрон между местната власт и държавните институции–те трябва да вървят в една посока. Това е гаранцията, която ще ви дадем като президент и вицепрезидент, ако получим вашето доверие“, посочи Цецка Цачева. Тя пое ангажимент, че като президент ще работи за продължаване на реформата в съдебната система.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев обясни пред жителите на Балчик, че бъдещето на България е заложено на карта. „Васил Левски е искал България да бъде наравно с европейките народи. Не трябва да губим тази посока, да допускаме държавата да спре развитието си. С много сериозни усилия правителството на Бойко Борисов върна страната ни по пътя на европейското развитие“, каза Манушев. Той подчерта, че България трябва да остане стабилна и да бъде единна. „Първата световна война е пример как сме воювали срещу целия свят сами, срещу империи – побеждавали сме ги на всички фронтове, защото сме били обединени. Трябва да върнем духа на народа ни. Той е жив и трябва да се събуди. Кризите до нищо добро не водят“, категоричен бе вицеадмирал Пламен Манушев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4137 |21.10.2016 ПП ГЕРБ-район ”Триадица”, Цветомир Паунов и Мария Габриел с подкрепа за Цецка Цачева и Пламен Манушев . 1| 3410 |21.10.2016 Цецка Цачева в Каварна: Помним как опонентите ни се криеха и не смееха да се изправят очи в очи с хората на България през 2013-2014 г. . 0| 3571 |21.10.2016 Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще посетят област Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads