Реклама / Ads
0| 3536 |21.10.2016 Президентски избори 2016

Илияна Йотова: Авантюристично е изказването на премиера, че териториалната ни цялост е заплашена

.
България се нуждае от единение като нация и от помирение с историята, за да се справи с предизвикателствата, призова кандидатът за вицепрезидент Авантюристично е изказването на премиера, че е заплашена териториалната цялост на държавата. Ако разполага с такава информация, веднага трябва да я каже, а сегашният президент Росен Плевнелиев да свика извънредно Консултативен съвет за национална сигурност. За това настоя Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, на среща с жителите на град Антоново, област Търговище.
 

По думите й заплаха за българската граница има, но тя може да бъде овладяна. „Ако властта е на мястото си, каналджиийските мрежи, които използват нелегално влизащите в страната ни, могат да бъдат разбити. Ако, разбира се, над тях няма опънат политически чадър. Кризата с мигрантите може да стане управляем процес, макар че ще продължи с години”, каза Йотова пред препълнената зала на Общинския съвет в Антоново.

Тя бе категорична, че намеренията на правителството да заселва мигранти в обезлюдени и бедни райони и да им предлага грижи, които не осигурява за редовите български граждани –работа, безплатно здравеопазване, образование, социални грижи, са неприемливи. „Европа отпусна над 100 млн. евро за строеж на нови бежански центрове у нас, защото разбра каква тежка грешка направи миналата година с т .нар. политика на Меркел с отворените врати и реши да накара страните от външната граница на ЕС, каквато е и България, да поемат основната тежест на бежанските потоци”, коментира Йотова. Тя призова премиера да каже защо е приел тази опасна за страната ни роля. „Ако Бойко Борисов е толкова загрижен за спокойствието на българите, защо отново сме държавата с най-остра позиция срещу Русия? В общата позиция на лидерите на ЕС от вчера изобщо не се споменават санкции, но Борисов дори не изчака изготвянето на тази позиция, за да се обяви за санкции“, допълни Йотова.

Според нея страшният проблем у нас е бедността. „Какво от това, че ще кажем, че над 50% от българите живеят в бедност? Какво като от години говорим колко е мизерен животът на пенсионерите? Трябват решения! Трябва преизчисление на пенсиите, което вече 8 години не е правено.
Трябват решения за младите. Аз искам те да имат перспектива и да остават в родината ни”, изтъкна Илияна Йотова. Тя напомни, че кандидатпрезидентската двойка вече има конкретен план. Приоритет в него е работата по увеличаване на доходите, които в България са обидно малки, а също така и по-високо ниво и гарантиран достъп до образованието и на здравеопазването.

"Тук сме забравени, искаме така да идвате - без охрана, която ни гледа като престъпници, без заплахи. Aко не гласуваме правилно, няма да получим пенсии", казаха хората в Антоново. Още помним как идвахте и заедно правехме кампании като ходехме до всяко селце и до всеки човек, припомниха те на Илияна Йотова.

В отговор тя изтъкна, че България се нужда от единение като нация и не е достатъчно само на думи да твърдиш, че си национален обединител, особено днес, когато сме изправени пред толкова предизвикателства. „Ще го кажа точно тук, в Антоново - ние сме държава на 1335 години и сме успели да се справим с всяка криза чрез единението ни като народ. Днес някои се опитват да пренапишат историята ни, да се месят в етническия мир, да промиват мозъците на децата ни.  Но докато не успеем да превърнем миналото ни в повод за единение, в настоящето никога няма да успеем да решим предизвикателствата на бъдещето”, подчерта Илияна Йотова. Антоново може да стане място за помирение, допълни тя, след като поднесе цветя пред паметника на разстреляните през 1943 г. шест ястребинчета.  „Трагедията на 6-те деца и 112-те жертви от антифашистката съпротива, на всеки насилствено угаснал живот е повод за единение за децата ни и за бъдещето ни.  С ген. Румен Радев няма да допуснем подмяната на българската история. Тези избори не са за нас, не са за постове, те са, за да променим тази пагубна за държавата политика. На българските граждани им е нужна надежда. Ние можем да я им дадем. Ние имаме решенията за доброто на България, която обичаме!”, категорична бе Йотова. По-късно тя се срещна със симпатизанти в Омуртаг и Опака.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3709 |20.10.2016 Илияна Йотова: Ген. Радев е безспорният победител в кандидатпрезидентския дебат с Цачева . 0| 3379 |19.10.2016 Ген. Радев и Илияна Йотова ще се срещнат с граждани в София и Велико Търново . 1| 3444 |16.10.2016 Илияна Йотова: Г-н Борисов, не унижавайте българските учители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads