Реклама / Ads
0| 3303 |22.10.2016 Президентски избори 2016

Илияна Йотова: Правителството е безпомощно и не може да се справи с бежанската криза

.
„Не трябва да позволяваме България да се превърне в територия за бежански лагери“, заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова пред симпатизанти в Разград. Като цитира официални данни, че за последната седмица мигрантите в България са се увеличили с 50 %, г-жа Йотова коментира, че правителството е безпомощно и не може да се справи с този проблем.
 
„Тези няколко стотин милиона евро, които г-н Борисов се хвали, че е получил от Европейския съюз, не са за нищо друго, освен за строеж на нови бежански лагери“. За Илияна Йотова и генерал Радев най –важен приоритет ще е националната сигурност и опазването на българските граници.

„Демографската криза вече е катастрофа и ние поемаме ангажимент под патронажа на президента Румен Радев да се изготви национална стратегия - програма, която  да бъде припозната и задължителна за партии, правителства, институции и граждани.“ По данни, до 2050 година българите ще са едва 5 млн. със сериозно нарушени етнически и възрастови баланси. „Много пъти е поставян проблемът с демографската криза пред сегашния президент Росен Плевнелиев, но той бе твърде зает със своята хибридна война с Русия“. Освен с демографската криза, Илияна Йотова и генерал Радев ще водят политика за нови хоризонти в отношенията с Русия.
Говорейки пред жителите на Разград – град-емблема за добри етнически взаимоотношения, Илияна Йотова подчерта че това е етническият модел, признат в цяла Европа. „Хората добре познават политиците, които носят в себе си обединението, и затова не могат да приемат за президент г-жа Цецка Цачева“. Обидата на Цачева към всички социалисти предизвика остра реакция и гняв у разградчани. Илияна Йотова сподели, че групата на социалистите в Европейския Парламент е реагирала с остра декларация срещу изказването на Цачева, като цитира председателя на социал-демократите Джани Питела.

Илияна Йотова и генерал Радев ще представляват едно президентство, което ще работи, а няма да обслужва чужди интереси; президенство на обединението, а не създаващо разцепления сред българите; президенство, което ще създава и отстоява репутацията и доброто име на България, а няма да е повод за срам и подигравки у нас и по света.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3540 |21.10.2016 Илияна Йотова: Авантюристично е изказването на премиера, че териториалната ни цялост е заплашена . 0| 3715 |20.10.2016 Илияна Йотова: Ген. Радев е безспорният победител в кандидатпрезидентския дебат с Цачева . 0| 3383 |19.10.2016 Ген. Радев и Илияна Йотова ще се срещнат с граждани в София и Велико Търново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads