Реклама / Ads
0| 3710 |22.10.2016 Президентски избори 2016

Цачева във Варна: Периодът на БСП и ДПС беше загубено време за България

.
Българският народ е избрал да се движи по демократичния път на развитие. Демокрацията не изключва различията, но не позволява предизборните кампании да се използват за всяване на страх и дестабилизиране на държавата, както правят нашите опоненти. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ във Варна.
 
Трябва да спрем с боричканията между партиите. „Всички помним заградения парламент по време на кабинета „Орешарски“ и жандармерията, пазеща депутатите, които узорпираха властта през 2013 година. Защото през месец май 2013 година ГЕРБ беше победител на изброите, въпреки манипулацията „Костинброд“, която извърши БСП. Периодът, в който управляваха БСП и ДПС, беше загубено време за България. Българските граждани се нуждаят от стабилност – тази стабилност, която имаме в момента в лицето на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ“, категорична бе Цачева.
Цецка Цачева обясни, че страната ни се нуждае от европейската солидарност, защото не можем да бъдем сами в тези сложни времена в световен мащаб. „Изправени пред предизвикателствата на днешния ден, ние трябва да удържим посоката на евроатлантическото развитие на България. Като президент и вицепрезидент ние с вицеадмирал Пламен Манушев ще отстояваме националния интерес на България, водейки активна външна политика. Без да назначаваме доносници и агенти на Държавна сигурност в посолствата ни по света. На тази безпринципна политика сложи край ГЕРБ още по време на първия мандат на премиера Бойко Борисов“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за президент.
Цачева посочи, че обществото ни има нужда от справедливост, която може да се гарантира само от  работата на бързоразследващи органи - прокуратура, следствие, независим и работещ български съд.  „Спазването на закона е гаранцията за реда в държавата. Като президент аз ще насърчавам продължаването на реформата в съдебната система“, каза тя.
По думите на Цецка Цачева, силата на едно семейство се гради от задружните усилия на всички негови членове. „Искам българската нация да бъде единна, да живеем всички задружно, защото историята ни свидетелства, че в обединението е нашата сила като народ. Аз ще бъда гарант за това. Дълбоко вярвам, че всички етноси и вероизповедания трябва да живеем заедно, защото всички ние сме българският народ“, категорична бе Цецка Цачева. Тя посочи, че вярва в диалога, защото само чрез диалог могат да се постигнат важните решения за България и страната ни да продължи да има позитивен облик сред европейските си партньори.
„Ние провеждаме кампанията си лице в лице с българските граждани във всички населени места. Говоря пред вас със сърцето си, без предизборни щабове да ми вкарват в устата разни опорни точки и тези, които никога не съм говорила преди, както правят други кандидати за президент на България“, подчерта още Цачева. Тя обясни, че правителството на Бойко Борисов е направило много за развитието на България. „Искаме да получим подкрепа от всички български граждани, защото политическата стабилност ще гарантира работата на държавните институции в интерес на хората. Стабилността на страната ни ще гарантира сигурността на всеки български дом“, каза Цачева.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов обясни пред жителите на Варна, че с внушенията и манипулациите си политическите опоненти на ГЕРБ обиждат демокрацията в България. „Всички помним какво направиха БСП – те извършиха аферата „Костинброд“ в деня на размисъл, за да манипулират изборния процес. Тогава много български граждани се подведоха и не упражниха конституционното си право на глас. В този период станахме свидетели на тежка конфронтация и отдалечаване на страната ни от европейския път на развитие“, заяви Цветанов.
По думите му, кметът на Варна Иван Портних също е бил изправен сам срещу всички тези популисти, но е победил, благодарение на подкрепата на жителите на Варна. „Победата ни във Варна беше много важна. Варненци не се подведоха по неверните твърдения на опонентите ни и днес Портних е кмет на всички варненци. Кметът Иван Портних и премиерът Бойко Борисов постигнаха видими резултати с устойчива политика, която да достига до хората“, обясни Цветан Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че откакто Иван Портних е начело на Общината във Варна са влезли над 300 милиона лева. „Това е факт, благодарение на стабилното правителство, силната местна власт и европейската солидарност. Варна се преобрази, стана истински европейски град и морска столица“, подчерта Цветанов.
Според председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ различното мнение също е част от успеха. „Ние не делим хората по етнос, пол и възраст, нито по това кой е „за“ или „против“ дадена позиция. Сигурен съм, че като президент и вицепрезидент Цецка Цачева и Пламен Манушев ще се вслушват в различните позиции и ще бъдат истински обединители на нацията. Като председател на Народното събрание Цецка Цачева успя да намери  баланса и диалога, необходими за нормалната дейност на парламента. Вицеадмирал Манушев е един достоен офицер, работил за отечеството. Стабилността на държавата може да продължи само с избора на президентската двойка на ГЕРБ“, заяви още Цветан Цветанов.
Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев каза пред жителите на Варна, че тяхната подкрепа му дава увереността, че на 6-ти ноември Цецка Цачева ще бъде избрана за първата жена президент на България. Той обясни пред варненци, че целият му живот е минал във Варна, но е роден в Генерал Тошево. „Няма място в Добруджа, където да не са благодарни на 8-ми Приморски полк за битката преди 100 години, в която славните герои на България са ни спасили от разорение“, обясни Манушев.
Пламен Манушев бе категоричен, че България не трябва да губи посоката, по която е поела. „Трябва да останем в курса на европейското развитие. Стабилността на държавата е много важна, защото трябва да вървим напред.  Националните идеали трябва да изместят дребните политически противопоставяния, защото националния интерес е над всичко. С Цецка Цачева ще работим за силна и уважавана България“, каза още вицеадмирал Манушев.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3786 |22.10.2016 Малина Николова: Цачева и Манушев са най-подготвени за президент и вицепрезидент . 0| 3470 |22.10.2016 Цачева в Девня: Няма да позволим България да се върне в безвремието . 0| 3686 |22.10.2016 Цачева в Белослав: Опонентите ни целят да ни отклонят от европейския път

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads