Реклама / Ads
4| 23997 |23.10.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Голата истина: Спас Русев съсипва „Левски”, да се готви Виваком

.
Домораслият бизнесмен Спас Русев е на път да превърне ФК „Левски” в развалина. Това, което не можаха да направят хората на Пеевски – адв. Александър Ангелов, стротелният предприемач Николай Иванов и Иво Тонев, ще го довърши Русев.
 
Това заявил пред свои близки легендата на „сините” Георги Иванов-Гонзо. И допълнил, че „трайката” на Пеевски много се е постарала...

Нито едно от високопарните обещания на бившия шофьор от УБО Русев, след придобиването на отбора на 30 авгурст 2016 г., не било изпълнено. Нито големият спонсар, с какъвто постоянно се хвалеше се появи, нито милионите от Виваком тръгнаха към „отбора на народа”, твърдят от фенските организации. Разсъхва се и прехвалената сделка-грабеж на мобилния оператор и БТК, футболния клуб пък отива към дъното като организация и финансиране. Дори достойното поведение и усилията на момчетата в отбора не срещат подкрепа и разбиране от ръководството.

Безпрецедентното напускане на треньорската легенда във футбола Люпко Петрович само потвърждава хаоса, създаден от Русев, синът му и неколцината техни доверени лица.

 

Поредният абсурд е онзиденшното посещение на новия изпълнителен директор на „сините“ Диана Иванова, както и новият финансов директор в клуба – Красимир Иванов в компанията на Станислав Ангелов влезли в съблекалнята – дано футболистите са били с бандажи, да не уплашат каката... Тримата наемници на Русев обявили, че финансовото положение е зле и няма да се изплащат обещаните премии. Това предизвикало смях сред състезателите. Смехът станал още по-бурен, когато „голямата кака” Иванова обяснила, че в началото на сезона били предвидени по-малко пари за премии – под 100 000 лв. Което означава, че собствениците не са вярвали, че отборът им може да печели победи. И такъв абсурд доживяхме!

 

„Левски” тръгна към гробищата в мига, в който олигархът от ДПС Делян Пеевски реши да го сложи под свой контрол. С машинации и задкулисни интриги той принуди Тодор Батков да прехвърли безвъзмездно акциите на отбора на тримата „тенори” адв. Александър Ангелов, стротелния предприемач Николай Иванов и Иво Тонев. Първа „цигулка” трябваше да „свири” Ангелов, който е личен адвокат на Пеевски. Ангелов обаче се оказа бездарен за тази „поръчка”. Самият Пеевски пък, за да спечели одорението на премиера Борисов, бил обещал да осигури боен отряд от ултраси от агитката София-Запад, които да провеждат провокации или протести в дадени ситуации. Но и тук ударил на камък, защото ултрасите поискали пари, а Пеевски не обича да дава – той прибира.

Когато се разбрало, че Ангелов не е в състояние да се справи с организацията в клуба, Пеевски предприел нов ход – прехвърляне на акциите – пак безвъзмездно – на набедения за милионер Спас Русев. Същият вече бил включен в плана за заграбване на Виваком и било много удобно да притежава и „отбора на народа”. Русев, който няма и понятие от футбол, направи няколко изявления, които развеселиха професионалистите в този обичан спорт. Първо влезе в съблекалнята на надъхва футболистите, а след това се изхвърли как отбора ще бъде осигурен финансово богато и пребогато. Резултатът е налице, както се казва...

Грандиозните му хвалби, че е станал собственик на Виваком също се оказаха чиста партенка. И не само това. Русев затъна в задкулисен скандал с отпуснати му щедро - с намесата от най-високо място, - на милиони от една банка и друга фирма за инвестиции в сделката по придобиване на телекома. Съдът обаче стопира сделката и кредиторите си поискаха милионите. Голяма част от тях обаче са похарчени от чевръстия Русев и ето, че баровецът се оказал притиснат в ъгъла. Опитите му да намери спешно някакъв инвеститор в Англия пропаднали, защото там трудно се връзвали на въдици. Затова заминал в САЩ – в отчаяни опити да намери спасител. Точно в този момент треньорът Петрович тръшна вратата, огорчен от лъжи и измами и голата истина за хаоса в един от най-популярните български отбори лъсна.

Преди дни лъсна и скандала около Виваком. Доказателство е нервната реакция на Кремъл по повод участието на руската Внешторгбанк в цялата тази съмнителна сделка.

„Левски” е в тежко положение. Феновете отдавна предупреждаваха за това, но никой не им обръщаше внимание.

Да се готви Виваком...

 

Ето няколко заглавия от пеевски медии, посветени на Спас Русев, в случай че някой е с къса памет:

 

Блиц: Водещият китайски телекомуникационен гигант "Huawei" стартира преговори за спонсорство с един от най-големите български футболни клубове

 

Труд: Голяма китайско компания става спонсор на Левски. Днес собственика на Левски Спас Русев се срещнал с китайците и ги убедил.

 

Няколко медии: Руски спонсор налива милиони в Левски. Заслугата на Спас Русев.

 

Едновременно в няколко медии: Дъжд от пари в „Левски”, мощен спонсор налива 20 милиона долара. Спас Русев в основата на сделката.

 

Къде са милионите? Къде е Спас? Къде е обещаната звездна селекция? Къде са договорените премии?

 

Някой да знае какъв точно е бизнесът на Русев?

 

Димитър Данев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2585 |18.03.2024 Защо да играем блекджек онлайн на живо? . 0| 3481 |16.03.2024 "Божиите очи" в пещера "Проходна", през които гледаме край Карлуково . 2| 3191 |15.03.2024 Защо в Куала Лумпур се страхуват от цифрата 4? . 2| 2758 |14.03.2024 Над 13 милиона лева трябва да плати на държавата "Лукойл"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads