Реклама / Ads
0| 3255 |23.10.2016 Президентски избори 2016

Цачева в Созопол: Мой приоритет е насърчаване на реформата в образованието

.
Кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент Цецка Цачева и Пламен Манушев, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Мария Габриел, кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, народни представители и общински съветници от ГЕРБ в Бургас се срещнаха с представители на местния бизнес в Созопол.
 
По време на срещата всички страни отчетоха постигнатото в Община Созопол. Според тях заслуга за добрия туристически сезон има и подобрената градска инфраструктура – завършилият първи етап на Интегрирания воден цикъл и новоизграденото рибарско пристанище в Черноморец. “За двата проекта бе привлечен финансов ресурс в размер от 85 млн. лева от европейски фондове и държавно съфинансиране”, обясни кметът на Созопол Панайот Рейзи.
     
„Когато говорим за силата на ГЕРБ, това безспорно е обединението. Всички ние гледаме в една посока, посоката за стабилно развитие на България  - за нейния европейски път, от който не трябва да се отклоняваме“, заяви кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева. Като свой приоритет тя изтъкна насърчаването на взаимодействието между бизнеса, науката и образованието. „Бизнесът се нуждае от квалифицирани кадри. Младите хора трябва да излизат от учебните заведения не само със знания, но и с умения. Като президент аз ще работя за продължаването на образователната реформа. Добра стъпка в тази посока е въвеждането на дуалното обучение“, обясни Цецка Цачева.

„Правителството на Бойко Борисов прави всички възможно, за да може България да бъде стабилна и да има повече приходи в бюджета, да не увеличаваме дефицита и да можем да подпомагаме всички общини. Спомнете си как през 2014 г., по времето на Орешарски се обещаваха много пари, приходи в бюджета, вместо това се увеличаваше дефицитът и се спираха европейските проекти. Днес това нещо го няма! За да гарантираме продължаващото развитие на всички населени места в страната, всички български граждани трябва да подкрепят президентската двойка на ГЕРБ с номер 17  бюлетината“, подчерта председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Кметът на Бургас Димитър Николов припомни пред присъстващите за тежкия момент пред много от местните общини преди две години, когато са били спрени европейските програми. „В Созопол беше спрян проектът за водния цикъл. Блокирана беше програмата „Рибарство и аквакултури“, имаше риск това бижу на съвременните технологии в Черноморец никога да го няма“, каза Николов. Той подчерта, че сега е много важно добрата работа да не спира. „Предстои отварянето на важни европейски програми за черноморските общини и ако не можем да се възползваме от тях ще изостанем значително от другите крайбрежни градове в Европа. Нека свети Николай Чудотворец – закрилникът на нашите черноморски общини ни помогне да спечелим президентските избори още на 6-ти ноември“, заяви още Димитър Николов.
След срещата с местния бизнес и граждани Цецка Цачева, Пламен Манушев и Цветан Цветанов се поклониха пред мощите на свети Йоан Кръстител и запалиха свещи в църквата „Св.св. Кирил и Методий“ в центъра на Созопол. Това е само един от културно-историческите обекти в града, които бяха обновени в последните няколко години по проекти за повече от два млн. лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3265 |23.10.2016 Цачева в Айтос: Ще насърчавам диалога между държавните институции и местната власт . 0| 3755 |22.10.2016 Петя Аврамова: Цачева и Манушев са най-добре подготвената кандидатпрезидентска двойка . 0| 3710 |22.10.2016 Цачева във Варна: Периодът на БСП и ДПС беше загубено време за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads