Реклама / Ads
0| 3067 |23.10.2016 Президентски избори 2016

Нинова в Главиница: Не заменяме националния ни интерес за визи

.
Главиница
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна в Главиница със земеделски производители, тютюнопроизводители и председатели на кооперации от силистренско. Те споделиха основните си проблеми, като на първо място посочиха липсата на напояване, разрушаване и кражбата на напоителни системи, която е започнала при първото правителство на Борисов с министър Мирослав Найденов и която продължава и днес.
 
По думите им липсата на напояване намалява драстично реколтата и я прави неконкурентна. Като друг проблем те посочиха закриването на селскостопанските техникуми, което на практика ги лишава от кадри, както и това, че посредници купуват продукцията им на ниски цени, а ги продават на високи.

"Когато спечелим парламентарните избори, в областта на земеделието ще имаме специална държавна политика  и незабавно ще започнем възстановяване на напоителни системи", завеи Нинова. На второ място тя се  обяви за подпомагане и създаване на преработвателни предприятия, за да има добавена стойност и краен продукт, а не да се продават суровини. Нинова обеща държавата да помогне и за пазарите, тъй като производителите се оплакаха, че отчитат драстичен спад заради санкциите срещу Русия. Според председателя на БСП падането на санкциите срещу Русия е в интерес на българското земеделие.

Земеделските производители изразиха притеснение и от споразумението с Канада, което по думите им ще убие родното производство. "Нашата позиция е: не заменяме националния интерес за визи", категорична бе Нинова.

По-късно лидерът на левицата се срещна с жителите на Ситово и Свищов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3306 |22.10.2016 Нинова в Добрич: С програмата за финансиране на ромчета управляващите си купуват гласове . 0| 3322 |22.10.2016 Корнелия Нинова: Благодаря на АБВ-Нови Пазар, че подкрепят Румен Радев . 0| 3571 |21.10.2016 Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще посетят област Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads