Реклама / Ads
0| 5536 |23.10.2016 Президентски избори 2016

Жени ГЕРБ – Смолян: Ако Цачева стане президент, ще е гордост за жените в България

.
Предизборна среща с жителки на Смилян организира дамската структура на ГЕРБ – Смолян. В нея участие взе областният й координатор Петя Пампорова, организационният й секретар Марияна Сивкова, председателят на Общинския съвет Славка Каменова и зам.-кметицата на Смолян Венера Аръчкова.
 
Пампорова отбеляза, че среща е по женски, защото кандидатът за президент на ГЕРБ е Цецка Цачева.  Тя изтъкна, че в правителството има 8 министри от нежния пол, а дамите в парламента са 69, като най-голямо представителство имат жените в парламентарната група на ГЕРБ.
„С голямо удоволствие дойдох на тази среща, защото имам честта да се познавам Цецка Цачева – кандидатът за президент на партия ГЕРБ. Тя е доказан професионалист с голямо сърце и добра душа. Тя е един изключително приятен човек, с авторитет в професионалната гилдия,  една страхотна дама. Човек, на който бих стиснала и двете ръце“, заяви председателят на  Общинския съвет в Смолян Славка Каменова.
 
„Цецка Цачева умее да се владее във всякакви ситуации, а това е много важно за разумните решения, които трябва да се вземат. Дейността на президента е в обвързана компетентност с политиката на правителството. И ако вижданията на двете институции се разминават генерално, това ще навреди на интересите на гражданите и държавата. С опита и уменията, които притежава, тя знае какво се очаква от нея, какво да очаква от Министерския съвет, какво да очаква от Народното събрание. И най-вече какви са интересите и очакванията на гражданите“, посочи още Каменова.  Тя уточни, че мандатът на президента е 5-годишен и Цецка Цачева е човекът, който може да осигури спокойствие в държавата за този период. „А ние точно това искаме - да има спокойствие, да няма ежедневни скандали, да няма прехвърляне на отговорности и да има здрава ръка, която ще управлява“, допълни председателят на ОбС – Смолян.

„Аз също познавам лично Цецка Цачева и за мен тя е един достоен гражданин на България, който умело гради доверие. И това е доверие, което ръководството на партия ГЕРБ показа с избора си на толкова жени в правителството. Министър-председателят Бойко Борисов разбра, че жените могат много и че те са една голяма сила“, заяви на свой ред Венера Аръчкова – зам.-кмет на Смолян. Тя посочи, че Цачева е справедлив, улегнал човек и жена, която не е забравила откъде е тръгнала. Определи я като стожер в политиката на ГЕРБ. По думите й, Цецка Цачева и кметът на София Йорданка Фандъкова са своеобразни пробиви в политиката на България и това доказва, че както в политиката, така и в останалите сфери на живота, половете могат и трябва да са равнопоставени.

Аръчкова подчерта също, че Цачева, заедно с Менда Стоянова и Румяна Бъчварова, е проявили нужната твърдост при съставянето на правителство. „А в Народното събрание Цецка Цачева се отличи ярко като обединител и балансьор в изключително сложни ситуации“, обясни тя. „Ако Цецка Цачева стане президент, това ще бъде гордост за жените в България, защото това е върховният пост, който може да се завоюва - успех, който досега не е постиган“, изтъкна зам.-кметът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3564 |23.10.2016 Цветанов: Цачева и Манушев ще бъдат истински обединители на нацията . 0| 3580 |23.10.2016 Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева Цветан Цветанов ще посетят област Сливен . 0| 3420 |23.10.2016 Цачева в Царево: Не бива да се чертаят разделителни линии между хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads