Реклама / Ads
8| 6666 |24.10.2016 НОВИНИ

Борисов: Доган е Лео Меси, Радев е Орешарски №2

.
Бойко Борисов
Искам да се спазват правилата, заяви по НТВ премиерът Бойко Борисов. Не гледайте социологическите изследвания, по-комфортно е, агенциите работят за пари. Аз вярвам на една, на нея поръчвам, за да имам представа. Тя казва, че се очаква добра избирателна активност и българите ще изберат добър президент, каза той.
 
Почтена позиция е, ако не си първа политическа сила, да нямаш претенции да управляваш. Но аз не считам, че ще давам оставка, г-жа Цачева ще направи по-добър резултат от тези след нея. Познавам перфектно всичките, Цачева е класи над тях, констатира той. И Трайков ми е бил министър, Радев ми е бил командващ ВВС, Калфин ми е бил вицепремиер, познавам ги.

Плевнелиев за мен има много добри постижения, измъкна България от изолацията, накрая дойдоха 13 президенти да го изпратят. Една-единствена грешка е имал, когато каза, че без ГЕРБ можел да изкара повече гласове, а ГЕРБ му плати кампанията, тогава му се обадих, каза Борисов. Направих всичко възможно да имаме един общ кандидат, то и един ляв да имаше, щеше да е по-добре, коментира той. С министър Ненчев обсъдих кандидатът за президент да е наш, вицето на реформаторите, той ми каза, да се обадя на Атанасов и Кънев, обадих се, те казаха, че има хляб в тая работа, после почнаха да говорят, че по-лошо от ГЕРБ няма и аз канцелирах разговорите, разказа Борисов.

Министрите толкова комфортно работят, нямаме спор с нито един, те са го декларирали, опроверга Борисов твърдението, че контактувал зле с министрите си. Определието "Бай Х..." не пожела да коментира. Такива думи той не можел да изрича в студио, сигурно и извън него не бих могъл, добави той.

ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план могат да управляват заедно, това съм го заявил десет пъти. Като коректен човек съм благодарил няколко пъти за гласувания в зала, защото нашите реформатори не обичат да ходят много на работа и трябва кворум. Стотици упреци съм имал по въпроса, но, казано на махленски език, Ахмед Доган е като Лео Меси просто ги "меша" българските политици, а ГЕРБ е единствената партия, която е непорочна в това отношение. Доган познава прекрасно народопсихологията на българина. ГЕРБ обаче не му дава излаз към властта, сега изкушението е при БСП, на първи тур ще видят, че няма да бият. Ако има вот на недоверие, ако Радев стане президент, той ще е новият Орешарски. ДПС познава тези, от които зависи Радев да стане Орешарски № 2. Същите приказки говориха за него, преди да стане премиер - безпартиен, честен и т.н. Радев би бил същият този зависим, неслучайно Бареков го прибраха пак, да обиколи студията, изреди Борисов.

Този, който вземе гласовете на ДПС, ще трябва да управлява с тях. Разбира се, че искат излаз към властта. С Карадайъ съм говорил преди седмица-две, той иска да знае ще получат ли този излаз, каза Борисов. Цачева няма да бъде подкрепена от ДПС, увери той.

Сега държавата е стабилна, казват го всички експерти отвън, строим като луди, похвали се Борисов.  Той призова БСП и ДПС да не се разклащат държавата догодина. Не са готови, слаби са, хората не са забравили золумите, много тежко време е, те нямат кадри, предстои председателство на ЕС. Аз не искам нов партньор, това е най-доброто от всички възможни варианти.

По повод записите на "двете каки" той каза, че това било сериал, а, че бил свързан с Пеевски, го казвала една врачка. Имало студио, всяка седмица снимали по един разговор и после го пускали. За мен важният успех е, че и двете не са в съдебната система, явно не са били за там. Не искам да коментирам, сто пъти съм казвал - нямам общо нито с Ченалова, нито с Янева, нервира се той. Считам, че това е някаква комбинация. Нито имам общо с махането им, нито се меся в съдебната система.

Пеевски не го знам изобщо, ако имам общо с него, ДПС ще ме подкрепят. ГЕРБ си е партия, която е самичка и оцелява и в избори, и в управление. За мен е по-добре да загубя избори, но да съм с високо вдигната глава, заяви той. За 25 г. няма кой да застане да каже, че е направил повече от ГЕРБ, затова искат да я свалят.

Почти всички големи компании искат среща с мен и аз съм отказал категорично, добави още той. Пеевски няма нищо общо с управлението на ГЕРБ, докато кръгът Капитал е имал - предложили са ми 5-6 министри навремето - Дянков, Трайков, Плевнелиев, Караджова - те ми ги предложиха. Ставаха. Тия, които не ставаха, ги махнах. Защо толкова пъти ме питате за Пеевски, а не за Прокопиев, единият влияе на БСП, другият на ГЕРБ е влиял. Има желание на лобитата да участват във властта. Сега няма такива, всичките са си на ГЕРБ, минахме по този път, и на чужди коне се повозихме, нямаме нужда.

Кой кляка на Турция, отговори Борисов на въпроса за екстрадираните гюленисти. Всеки ден по 100-200 човека връщаме. Хората не щат да им ги пращаме по градовете и селата. Всичко, което влезе от турция нелегално, им го връщаме, с Гърция не е така. За да не се случва така, че да правим нови бежански центрове, съм направил необходимото, осведоми Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5560 |23.10.2016 Ердоган: Не може да мислим за Кърджали по различно от Одрин . 0| 4235 |22.10.2016 Ердоган: Зачитаме границите, дори да ни тежи на сърцата . 9| 4286 |20.10.2016 Борисов: Заради атаките в Сирия съм „за” санкциите срещу Русия . 4| 4302 |20.10.2016 Каракачанов за върнатите гюленисти: Недопустимо е Ердоган да извива ръце!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads