Реклама / Ads
0| 3725 |24.10.2016 Президентски избори 2016

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев: Ще работя за сигурността и отбраната. Няма да предам България

.
Като президент и вицепрезидент с Цецка Цачева ще работим за сигурността и отбраната на България. В Комисията по отбрана в Народното събрание, на която съм член, винаги съм отстоявал интереса на българската армия. Ако ни гласувате доверие, ние няма да предадем нито България, нито народа си.
 

Това каза кандидатът  на ГЕРБ за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев по време на среща с военнослужещи и представители  на военните клубове в област Сливен. На срещата присъства и кметът на Сливен Стефан Радев.
 

Пламен Манушев коментира предложението за връщане на наборната военна служба. „Ситуацията в страната не позволява заделяне на такива средства, които са около 100 млн. на година. По-добре е да даваме тези пари за модернизиране на настоящата армия. За нас това е приоритет“, заяви вицеадмирал Манушев. Той подчерта, че в армията понятия като чест и достойнство имат значение.  Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент обясни, че в Закона за резерва има предложение да се изгради Национален военен център в Плевен за доброволно обучение на младежи, с които да се попълнят военните бройки.

Относно Дъблинското споразумение вицеадмирал Пламен Манушев коментира, че то не е работещо и трябва да се промени. „Вярвам, че Европа мисли единно за справянето с бежанската криза. България пази отговорно границите си и това се признава от всички европейски партньори на страната ни“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент.

Вицеадмирал Пламен Манушев бе категоричен, че всички институции в държавата трябва да работят по правилата. По думите му, трябва да се довърши реформата в съдебната система. „Правителството на Бойко Борисов има воля реформата да продължи. Хората  трябва да усетят, че законът е еднакъв за всички  - от президента до обикновения човек“, каза Манушев.

„Трябва да направим така, че да се увеличават доходите на всички български граждани, за да може сънародниците ни в чужбина да се завърнат. България трябва да стане по-добро място за живеене и децата ни да започнат да се връщат у нас“,  обясни Пламен Манушев. Той заяви, че ще работи за улесняване на процедурата за даване на гражданство на българи от Бесарабия и други райони по света, за да не чакат толкова много. „Ще направя всичко възможно те да могат да се върнат в България“, каза още  Манушев.

Пламен Манушев и част от присъстващите на срещата се снимаха пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3693 |23.10.2016 Вицеадмирал Пламен Манушев се срещна с представители на морския бранш във Варна . 0| 3787 |22.10.2016 Малина Николова: Цачева и Манушев са най-подготвени за президент и вицепрезидент . 0| 3416 |22.10.2016 Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и Цветан Цветанов ще посетят област Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads