Реклама / Ads
2| 13868 |25.10.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Вижте инфарктните факти за заграбването на Пловдивския панаир, разкрити от МВР

.
Десетки нарушения, а впоследствие и престъпления са установени при заграбването на Пловдивския панаир от частно лице за сметка на държавата. Това е станало с помощта на местния съд, сочат два документа на МВР , с които Фрог нюз се сдоби и публикува за първи път.
 

Преди няколко дни ви информирахме, че според справка на Главна дирекция „Криминална полиция” през 2010 г., се предлага данните, свързани с раздържавяването  на панаира  да бъдат пратени до прокуратурата и Инспектората на ВСС . Причината е, че полицията не е съгласна със становището на тогавашния шеф на окръжния съд в Пловдив, че всички промени в собствеността на панаира са били законни. Справка показва, че на този пост тогава е бил настоящият главен прокурор Сотир Цацаров .

 

Въпросната справка е адресирана до Ангел Антонов, сега директор на НСО . Подписана е от тогавашния зам .-шеф на ГДКП , сега зам .-главен секретар  на МВР  Георги Арабаджиев. Изводите в документа са обособени в три пункта, които ще цитираме дусловно :

  1. Нарушения на министъра на икономиката и енергетиката г-н Румен Овчаров.
  2. Дисциплинарни нарушения на съдии от Пловдивския окръжен съд.”ПОС /
  3. Нарушения на служители от Централен депозитар ” АД.

След инфарктната Справка, следва поредица от нови разкрития на полицията за Пловдивския панаир, описани в два различни документа. В тях се посочват не само нарушенията на конкретни длъжностни лица, но и престъпленията, които извършват. Високопоставен  полицейски  източник разкри, че подобни задълбочени разследвания могат рядко да се видят в МВР , като в случая са използвани и познанията на действащи данъчни служители с голям опит. Сигналите, обаче потъват в дън земя.

 

Вижте разкритията на МВР : 

 

Документ 1

Документ 2
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2375 |22.04.2024 Обвиниха Динко Вълев от Ямбол за ръководител на ОПГ . 12| 7371 |23.03.2024 Миролюба Бенатова: Ружа Игнатова е може би много по-голям фактор от Еврото и Нотариуса . 8| 10022 |23.02.2024 Адвокатът на убитото от Семерджиев момиче: Това, което се случва, е пълен цирк . 7| 9418 |21.02.2024 Колата на Илия Златанов е открадната, след като е разпитан за Сарафов и "Осемте джуджета"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads