Реклама / Ads
1| 6911 |25.10.2016 НОВИНИ

Ив. Хиновски за Фрог: Не министри, а директори ще са на пангара за ”Белене”

.
Иван Хиновски
Аз мисля , че няма да се стигне до съд. Ще замъглят всичко по някакъв начин, защото нещата може да стигнат политически на много високо. И ще се пазят един друг. Ще се наговарят, да не си показват гащите. Това каза за Фрог нюз педседателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски.
 
Той коментира освобождаването на бивши министри от постовете им и разследването на прокуратурата срещу Петър Димитров и Делян Добрев.

Прокуратурата направи крачка под натиска на обществеността, тъй като скандалът с АЕЦ "Белене" се разрастна прекалено много. Въпросът е, че по никакъв начин няма да се намерят факти против министрите / б.р. Румен Овчаров и Петър Димитров от БСП и Делян Добрев от ГЕРБ/. Макар че министрите стоят в основата на всичко и са вдъхновители, то те нямат подпис никъде, под никакви разпореждания. И не могат да бъдат обвинени с юридически аргументи. Никой от тези министри няма писмено разпореждане, писмен документ , с който той да стане обвиняем. И всъщност на пангара са изпълнителните органи, а не министрите. Те са потърпевши от юридическа гледна точка. Изпълнителните органи и изпълнителните директори носят цялата юридическа отговорност за харченето на пари, смята Хиновски.

Той коментира и вчерашното обвинение на прокуратурата към бившия енергиен министър Делян Добрев. При него не се казва цялата истина, защото спирането на договора с компанията "Парсънс Иендси Юръп Лимитед" , носеше огромни санкции и неустойки в огромни размери. И те са преценили да изчакат, защото не е било ясно как ще се развие пректът. Вината на Добрев я има, но той може да си обоснове действията с по-малката щета. И това никой не го казва, посочва експертът.

Иван Хиновски коментира и повдигнатите обвинения към двамата директори на НЕК  /Любомир Велков и Мардик Папазян/. Това е вопиющ пример на некомпетентност и на неграмотност на двамата. Тук има десетки нарушения на основни закони в България. Става дума за определен порядък на вземане на решение. Те са похарчили страшно много пари не по предназначение. И за това не се говори, смята Иван Хиновски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 15152 |24.10.2016 Е. Славкова за Фрог: Варна е лична амбиция на Ердоган . 1| 4284 |24.10.2016 Само във Фрог: Окошарен общински съветник от ДПС пред изключване от местния парламент в Плевен . 1| 4106 |20.10.2016 Д-р Петров за Фрог: НЗОК дължи 170 млн. лв. на чужди фондове . 3| 5699 |19.10.2016 Само във Фрог: МВР превърна старците в бандити, за да си помпа статистиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads