Реклама / Ads
0| 7083 |25.10.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Мистериозни обиски в офиси на 2-ма общински съветници в Плевен

.
Мистериозни обиски са извършени в офиси и жилища, свързани с двама общински съветници в Плевен в края на миналата седмица. Това съобщиха за Фрог нюз източници от местната полиция. Сочат се имената на арестувания през лятото за побой Методи Петков от ДПС и колегата му Здравко Георгиев от БДЦ.
 

Претърсванията и действията на органите на реда са най-коментираната тема в града и общината. Ченгетата са категорични, че ставя дума за акция на ДАНС , но оттам отрекоха  да са действали на  тази територия. Общински служители признаха , че преди време Методи и Здравко са били от една партия в местния парламент. След това се разделили, но това не им попречило да развиват съвместен бизнес и да демонстрират топли взаимоотношения. Съветници смятат, че акцията е свързана със съмнения за източване на общинските дружества „Паркстрой ” и „Инстрой ”.

 

На общинарите  направило впечатление, че разходите им за външни услуги от подизпълнители , драстично са се повишили.  Заради това преди месец бил сменен шефа на „Паркстрой ”. „Правеше  се един годишен отчет, от който нищо не можеше да се разбере и толкова”, признаха представители на местния парламент. Те се надяват, че новият директор ще може да спре финансовите течове. Според запознати в петък на разпит са били привикани 5-ма души. Иззети са и множество документи. Фрог  се свърза със Здравко Георгиев, който нито потвърди, нито отрече за ареста и акцията. Единственото, което каза е: Не разбирам за какво ми говорите. Нищо не знам. С Методи сме приятели.

 

Както вече ви информирахме, точно в петък беше отложено съдебното заседание, на което трябваше да се гледа мярката за неотклонение на Методи Петков в апелативния съд във Велико Търново. Тя се отложи заради неявяване на адвоката му. Твърди се, че причината е била именно въпросната акция, в която защитникът е бил ангажиран с новите тревоги около клиента си.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6912 |25.10.2016 Ив. Хиновски за Фрог: Не министри, а директори ще са на пангара за ”Белене” . 2| 15153 |24.10.2016 Е. Славкова за Фрог: Варна е лична амбиция на Ердоган . 0| 3891 |24.10.2016 БАБХ откри само 7 нарушения от 274 проби на сирене . 1| 4284 |24.10.2016 Само във Фрог: Окошарен общински съветник от ДПС пред изключване от местния парламент в Плевен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads