Реклама / Ads
1| 3088 |25.10.2016 Президентски избори 2016

Калоян Паргов: Промяната на правилата за изборите е опит за манипулация и организиран хаос

.
„Промяната на правилата в едно състезание в 12 без 5 само по себе си е абсурдно и такова чудо няма в целия свят, а само в България – страната на прецедентите. Това е пълен фарс, опит за манипулация на изборите и организиран хаос“.
 

Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов пред журналисти по време на правна комисия. Той подчерта, че още лятото са били установени правилата и всички се готвят по тях. „Промяната им противоречи и на това, което Венецианската комисия прави“, каза още той.„Продължава сагата с изборите в Младост. Дори и ВАС се произнесе по случая. Това говори за нестабилност и несигурност в управляващите и желание да възпроизведат „Арена Армеец“ - серия 2, след миналата, която знаем как приключи“, подчерта Паргов. Според него това е правен абсурд и противоречи на всякакви принципи с прозрачност и равен старт на всички участници. Той обясни, че в Младост ще се обработват три вида избори, а това ще доведе до хаос.

„БСП е готова за изборите. Имаме над 500 души, които са ангажирани в тези комисии и се готвим по тези правила. Ако на ГЕРБ не им стигат хора, да се обадят в градската централа и ще им дадем някой на заем“, коментира Калоян Паргов.


„Има стремеж в управляващите да създадат хаос в изборните правила. Остават по-малко от 2 седмици до изборите“, допълни по темата народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов. „Направиха опит да се създаде хаос в секциите в чужбина, като се поставят допълнителни кутии, без да се увеличи броят на членовете на секционните комисии и самите комисии, което ще доведе до по-слаб контрол и възможност за манипулации на изборните резултати. Но не се прие в правна комисия“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3231 |11.10.2016 Уважиха жалба на Калоян Паргов и върнаха на РИК броя на членовете на комисии . 0| 3391 |10.10.2016 Цветанов в Костенец: Промяната тук може да започне с подкрепа за Цачева и Манушев . 0| 3397 |08.10.2016 Корнелия Нинова: Промяната идва със спечелването на президентските избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads