Реклама / Ads
0| 5037 |26.10.2016 ФРОГ МЮЗИК

Нина Николина, Калин Вельов, Екатерина Ангелова с нов радиосингъл „Чичовите конье”

.
„Чичовите конье” е четвърти радиосингълсингъл, след „Попадийо”, „Ерген Деда”, „Митре ле” на „Pendara Ethno Project”, от едноименния им албум издаден месец май 2016 г.
 

Аранжиментът е на музикалния продуцент на албума Борислав Бояджиев – DJ Бор4е. 

 

Шопската песен „„Чичовите конье” е една от обредните песни, които се изпълняват на обичая ”Кумичене”, в които преобладават мотивите за качествата на моми и ергени, за любовта между тях, за предстояща женитба. Обичаят "Кумичене" започва рано сутринта, когато лазарувалите моми се събират на реката. Всяка една от тях носи специално омесен за деня обреден хляб, наречен „кукла“. Над портите на всяка къща се закачват венчета от върбови клонки, които предпазват от зло и неплодородие. Според народното поверие, девойка, която е лазарувала и се е кумичила, не може да бъде похитена от змей. Тя вече има право да се моми, да очаква сватове и да се ожени.

 

На международна сцена при голям интерес и с успех   „Pendara Ethno Project”  представиха  албума в Лондон и в столицата на  емирство Катар – Доха, като взривиха и изправиха на крака публиката с изумителното музикално  съчетание на автентичен, български фолклор с  DJ звучене и завладяващи акапелни изпълнения.

Лятото и есента, с безкомпромисна класа във всички компоненти – мултимедия, музика, аранжимент, изпълнение и визия „Pendara Ethno Project „ реализираха концерти при пълни зали  на фестивали и клубове в България.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5822 |26.07.2016 Калин Вельов & TUMBAITO с оркестъра и балета на Държавна опера Стара Загора . 0| 7123 |30.06.2016 Калин Вельов & TUMBAITO откриват Бургаските музикални празници . 0| 5285 |16.05.2016 ”Токчета ” - съвместен проект на Нели Рангелова и Шкумбата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads