Реклама / Ads
3| 5633 |26.10.2016 АКТУАЛНО

ДСБ: Намесата на прокуратурата в предизборни компании- знак за разпад на институциите

.
В Народното събрание днес Радан Кънев и Атанас Атанасов и ДСБ представиха позия, относно системната намеса на прокуратурата в предизборните кампании в България. Системната намеса на прокуратурата в предизборните кампании в България е ясен знак за разпад на институциите, се казва в нея.
 
Ето и цялата позиция на ДСБ:

1. Системната намеса на прокуратурата в предизборните кампании в България е ясен знак за разпад на институциите и подмяна на принципа на законността от модел на  обслужване на политически интереси.

2. Политическата роля на прокуратурата е недопустима в правова държава и представлява подмяна на конституционния ред в България. Мълчанието на основните партии е знак за зависимост и страх, които са морално и политически равни на съучастие в тази подмяна.

3. Основните (наречени “системни”) партии в България с огромно мнозинство се подчиниха на политическата роля на прокуратурата и подкрепиха подмяната през м. декември 2015г., когато провалиха компромиса за разумни конституционни промени. Най-тежка отговорност носи доминиращата  партия ГЕРБ. Макар отново да е основен потърпевш, тя не взе поука от случая “Костинброд” и допусна той да се повтаря във всяка следваща предизнорна кампания - с ролята на прокуратурата в скандала КТБ през лятото на 2014 и сега - с предизорната злоупотреба с казуса “Белене”.

4. Възстановяването на принципа на законност и на силата на българските институции е в ръцете на българските граждани. То минава през глас за личности и партии, които са доказали своята независимост и политическа смелост да реформират прокуратурата.

България не може да си позволи повече “Костинбродски” афери!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3707 |19.10.2016 Румен Овчаров: Прокуратурата отдавна търси мръсотия под ноктите ми . 7| 8476 |17.10.2016 Жалко и тъжно! Прокуратурата моли медиите за подкрепа . 4| 8972 |13.10.2016 Панов: Прокуратурата да провери твърдения на Цв. Василев и "Яневагейт"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads