Реклама / Ads
6| 14764 |26.10.2016 НОВИНИ

Д-р Михайлов: Борисов ще преживее първия си зрелищен провал, ако Цачева загуби

.
Д-р Николай Михайлов
Неговият кандидат за президент Цецка Цачева може да загуби, а ако това се случи, той ще преживее първия зрелищен провал, ще бъде уязвен, така да се каже, сериозно, макар да не участва пряко в политическата кампания в момента. Той работи с поставени лица, което обикновено, струва ми се, не прави, защото усеща риска, заявява д-р Николай Михайлов.
 
Ако инвестира твърде много от собствения си образ в една потенциално неуспешна кампания, каквато е тази на г-жа Цачева, ще инкасира и нещо от загубата, допълва той.

Властта на Борисов е тотална. Това е нейна специфика. Той управлява по логиката на политическата повсеместност, трябва да бъде навсякъде, лично или чрез други негови екстензии,негови пръснати алтер-ега, така да се каже, людете, които ще изпълняват неговата воля, защото дължат произхода си от небитие на него именно, казва още той пред Трансмедия.
 
В момента, в който той стане министър-председател или управляващо лице, персонификацията на българската политическа власт в условията на разделени власти, ефективно разделени, той ще загуби всичко, чрез което управлява, собствената си сила. А неговата сила е наистина популистка, актьорска, смята д-р Михайлов.

Ако бъде разгледан подробно от гледна точка на разума, ще пропадне. Той в момента се крепи като проста телесна наличност, като същество, което управлява по сценична логика. Той играе игри непрекъснато, говори, жестикулира, мълчи, гневи се, милва... Това е представлението „Бойко Борисов". Ако млъкне, така да се каже, ще е задължен да млъкне по условието на политическия код, на политическия закон, през разделени власти - ефективна съдебна система и т.н., ще трябва да отговаря от гледна точка на разума и на действителността, от гледна точка на фактите, а не на играта, не на сценичното представление. Това е мъчно за него, категоричен е психиатърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5761 |25.10.2016 А. Стефанов за Фрог: Борисов извади Плевнелиев от равновесие . 4| 13433 |24.10.2016 Хр. Иванов: Борисов се мята по сцената, Радев бяга от микрофона, Цацаров взима заложници . 8| 6694 |24.10.2016 Борисов: Доган е Лео Меси, Радев е Орешарски №2 . 3| 4345 |21.10.2016 Борисов за „Бай Х..”: На простака се отговаря с мълчание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads