Реклама / Ads
0| 6887 |27.10.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Вълнуваща селекция от тийнейджърски филми в 30-тата Киномания

.
Интересна програма от филми, ориетирани специално към тийнейджъри, са подготвили организаторите на юбилейната Киномания 2016. За първи път цели три филма са насочени към младежи над 12 години, като два от тях са анимирани.
 
Такъв е магичният „Червената костенурка”, който грабна Специалната награда на журито в Кан, в програма „Особен поглед”. Японско-френската анимация описва без думи вълшебството на живота и природните цикли. Историята е за мъж, озовал се на необитаем остров след корабокрушение, а всеки негов опит за отплаване е осуетен от огромна морска костенурка....Филмът вдъхновява и омагьосва, като умело вплита хуманистични теми, подчертани от уникалния стил на режисьора Михаел Дудок де Вит.

 

Момчето и звярът” е японски рисуван филм, насочен също към младежката аудитория. Младият Кюта се лута между два свята – този на хората и този на зверовете , без да е сигурен към кой от тях принадлежи. Зашемятаващо анимирано и изпълнено със сензационни бойни сцени, новото фентъзи на култовия японски режисьор Мамору Хосода ни повежда на паметно пътуване, в което нежните и забавни моменти напомнят за стойността на семейството, лоялността, любовта и саможертвата.

 

Друга завладяваща история ни предлага „Братята на вятъра” на режисьора Херардо Оливарес и Отмар Пенкер. Филмът разказва за надеждата и израстването, и за раните, които ни причиняват най-близките ни. Суровият свят на животните и хората си приличат. Първородното орле избутва по-слабото си братче към сигурна смърт в гората., Но съдбата се намесва и орлето е спасено от Лукас, който се грижи за него тайно, намирайки любовта и компанията, които не среща у дома. В ролите ще видим: Мануел Камачо , Жан Рено, Тобиас Морети и др.

 

Най-малките киномани също не са забравени. За тях е германско-швейцарската лента „Хайди” - малко момиченце, което напуска волния планински живот с дядо си и заживява в дома на богатия г-н Зеземан, заедно с неговата дъщеря Клара, която е прикована на инвалидна количка. Освен това трябва да се научи да чете. Въпреки, че свиква и харесва новия си живот, Хайди тъгува все повече по планинските простори, обичания дядо и прителя си Петер.

 

Филмът е озвучен на български език, а останалите три филма са със субтитри.

 

Билетите за четирите продукции са в продажба на касите на НДК на цени от 7 лв. за възрастни и 5 лв. за деца.

 

КИНОМАНИЯ ще започне на 17 ноември и ще продължи до 1 декември.

Тазгодишното издание ще отбележи своя 30-годишен юбилей с изключителна селекция от филми и много изненади за вярната си публика. В афиша са включени премиерно едни от най-силните и стойностни филми от световното кино, излезли през последните две години, които не са показвани в България.

По традиция всяка година се представят наградените ленти от престижни международни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и др.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4972 |25.10.2016 Филми за известни творци във фестивала на френското кино в рамките на Киномания 2016 . 0| 5892 |22.12.2015 Романът „Те ти булка, Спасовден“ ще бъде филмиран . 0| 8789 |29.03.2015 С "Всичко е любов" БНТ започва конкурса за топ 10 на бг филмите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads