Реклама / Ads
0| 5439 |27.10.2016 НОВИНИ

Окончателно: Кеца от „Килърите ” ще лежи доживот

.
Васил Костов-Кеца
Окончателно-Васил Костов „Кеца” от бандата за мокри поръчки „Килърите ” ще лежи доживот в затвора. Това стана ясно след закрито съдебно заседание на 2-ро наказателно отделение на ВКС, проведено вчера, установи Фрог нюз.
 

Висшите магистрати с председател Татяна Кънчева и членове Елена Авдева и Милена Панева, са отхвърлили жалбата на защитниците  на Кеца, тъй като допълненията към нея срещу присъдата не са направени в указания от закона седемдневен срок. Така ВКС  повече няма да се занимава с онази част  от материалите по делото, които са свързани с Васил Костов. Това означава, че  постановената му присъда от Варненския апелативен съд влиза в сила. А тя е най-тежката-доживотна присъда без право на замяна. Кеца се обзаведе с нея, след  като три съдебни инстанции-една от Шуменския окръжен съд и две от Варненския апелативен съд се произнесоха, че той стои зад убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и великотърновския  адвокат Петър Лупов.

 

Със същите тежки присъди се обзаведоха още двама от бандата-нейният лидер Петър Стоянов Сумиста  и бизнесменът от Велико Търново-Георги Вълев. Очаква се скоро ВКС  да каже окончателно дали двамата ще останат зад решетките до края на дните си. В момента подсъдимите излежават също тежки присъди, произнесени  по въпросното дело „Килърите ”, но за други престъпления-побои, палежи и т. н.

За да запълва дните си, Сумиста  е завел дела срещу всички разследващи по  делото-прокурори, полицаи, свидетели и съдебни заседатели, като исковете му срещу всеки от тях са за над 50 000 лв . По същата схема е подкарал и журналистите, които са писали срещу него. Пред Фрог  на последното такова дело Сумиста  каза, че медиите  са виновни за накърнения му имидж. Призна, че не се сърди на  съдиите за тежките присъди, защото действали под натиск.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4345 |08.10.2016 Окончателно: 21 са кандидатите за Дондуков 2 . 0| 4371 |10.08.2016 Съдът: Няма друго наказание за „Килърите”, освен доживотен затвор без замяна . 1| 8485 |05.07.2016 Окончателно: ЦСКА-София в “А” група . 2| 6214 |15.06.2016 Фрог научи: Защитен свидетел срещу „Килърите” изваден от програмата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads