Реклама / Ads
0| 3386 |27.10.2016 Президентски избори 2016

Цачева в Харманли: Какво направиха политическите ни опоненти за хората? Време е да спрат с популизма

.
Наслушахме се на какви ли не неистини, пускани в публичното пространство от нашите опоненти. Но наистина не мога да проумея, че може да се твърди от един партиен лидер, че ще решаваме демографските проблеми на България, чрез заселване на бежанци в страната. Тези твърдения са откровена лъжа. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с жители на Харманли.
 

Тя подчерта, че бежанският лагер в Харманли е построен от правителството на Пламен Орешарски. "Ние сме до вас постоянно. С депутатите, с министрите, с премиера Бойко Борисов и с кметовете работим за вашата сигурност. Благодарение на техните усилия се стигна до решението до края на месец декември тук лагерът да се трансформира в два по-малки лагера, но и двата ще бъдат от затворен тип", заяви Цачева.
 

Цецка Цачева коментира, че тези, които днес шумно обясняват, че липсва законодателство в сферата на социалната политика, нямат моралното право да го правят."Тази, която днес говори, беше шеф на социалната комисия в парламента по времето на Пламен Орешарски. Защо тогава не прие тези закони, за които настоява днес. Защо не вдигна доходите? Какво направи тя за хората? Време е да политическите ни опоненти да спрат с популизма. Стига с това лицемерие и отрицание от страна на БСП и останалите партии", каза тя.
 

Цачева изтъкна, че направеното от ГЕРБ и Бойко Борисов е в интерес на всички български граждани. Като пример тя даде Националната програма за безвъзмездно саниране на жилищни сгради, строителството на пътища и спортни зали, ремонта на училища и детски градини. "Благодарение на добрата работа на правителството на Бойко Борисов над милион и двеста хиляди пенсионери ще получат по 40 лева допълнително за Коледа. Знам, че всички възрастни хора искат да получат повече пари, но държавата може да подсигури толкова, колкото е възможно към момента. Никой не иска да трупаме дефицит и да задължаваме децата си. Затова трябва да харчим толкова пари от бюджета, колкото изкарваме. За да продължи развитието на България и подпомагането на всички сектори в страната е нужно да бъдем единни и да работим заедно за просперитета на държавата", обясни кандидатът на ГЕРБ за президент.

Цецка Цачева призова присъстващите да гарантират с избора си на 6-ти ноември, че България ще остане сигурна и стабилна страна. "Ние с вицеадмирал Пламен Манущев ще продължим посоката на развитие на България. Не трябва да се отклоняваме от пътя, по който върви, заедно с другите европейски народи. Членството ни е ЕС и НАТО е безалтернативно. Като президент и вицепрезидент ние ще заличаваме разделителните линии между хората, а няма да ги чертаем", категорична бе Цачева.

Вицеадмирал Пламен Манушев обясни пред присъстващите, че легендарният Харманлийски военен полк е един от най-силните в България. "Вие сте наследници на 10-ти Родопски полк, които също са истински герои. Вашите дядовци са славни войни, дали живота си за отечеството. Не бива да се разединяваме, трябва да взимаме пример от предците си. Те са били силни и единни. Трябва да гарантираме стабилността в страната, за да продължим да бъдем фактор на сигурност в региона и в Европа", посочи кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент.
 

"Имаме нужда от Вашата подкрепа, за да победим популизма. Само заедно можем да гарантираме работата на българските институции, които отговорно пазят границите ни", каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той призова хората да не се поддават на  внушенията и манипулациите на опонентите на ГЕРБ, които поставят разделителни линии в обществото. "Правителството на Бойко Борисов води активна и балансирана външна политика с нашите съседи, основана на националния ни интерес. Европейските партньори на България оценяват усилията на държавата за опазване на външната европейска граница. В резултат на това премиерът Борисов успя да осигури помощ от Европа в размер на 160 милиона лева, които да подпомогнат охраната на границата ни", обясни Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ благодари на жителите на Кирково за подкрепата им към партията и Бойко Борисов. "Благодаря ви за доверието, което гласувахте на Мария Киркова като я избрахте за кмет на Харманли. Нуждаем се от вашата подкрепа отново. На 6-ти ноември гласувайте с номер 17 в бюлетината за Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Те ще бъдат истински обединители на нацията", каза още Цветан Цветанов.

На срещата присъстваха евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова, областният координатор на ГЕРБ и депутат Делян Добрев, народният представител Евгения Ангелова и кметът на Харманли Мария Киркова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3348 |27.10.2016 Йотова: Борисов иска за пореден път да яхне президентската институция Цецка Цачева може само да слуша партийния си началник, не и да защити националния интерес, смята кандидатът за вицепрезидент . 0| 3515 |27.10.2016 Цачева пред учители в Свиленград: Ще настоявам за продължаване на реформата в образованието . 0| 3478 |27.10.2016 Цецка Цачева в Свиленград: Внушенията на опонентите ни, свързани със сигурността на българските граници, нямат нищо общо с действителността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads