Реклама / Ads
3| 19517 |27.10.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Октай пред Фрог: Ердоган и Путин готвят втори Крим в България?

.
Осман Октай
Бях сигурен, че ДПС на първи тур ще имат свой кандидат. Изненадан съм, че това е независимият кандидат Пламен Орешарски , чиято подписка организираха самите те със задкулисен инициативен комитет. Сега го припознаха като техен кандидат, който уж бил независим човек. Целта е да излязат от изолация и да градят мостове към следващо управление с БСП . Това каза пред Фрог нюз бившият зам .-председател на ДПС Осман Октай.
 

Защото след свалянето на правителството на Орешарски , БСП  и симпатизантите им, смятат ДПС  за предатели и некоректни партньори. Всъщност възстановяването на доверието между  БСП  и ДПС  минава през техния общ министър-председател Пламен Орешарски . Той разобличи двамата бивши лидери на БСП  и ДПС -Сергей Станишев и Лютви  Местан . Каза, че зад  политическите му решения, включително и за  Делян Пеевски , стоят  тези двама мъже.  Орешарски  още в първото си изявление посочи кой му е налагал партийните решения, а той видите ли е управлявал чудесно с министерски съвет. Дори същите тези хора са наложили Делян Пеевски  за шеф на ДАНС . Забележете, че не споменава и думичка за Доган  и и Сараите. Целта е да отнемат властта на Бойко Борисов като пак  се прегърнат, но не на „Орлов мост”. И не лидерите, а партиите-жертви и палачи

 

В бъдеще Орешарски , както Христо Бисеров, ще играе ключова  роля в полето на ДПС  и БСП . Той е припознат като силен кадър на Сараите и задкулисието.

 От 15 години повтарям, че Доган  е заложник на задкулисието и Сараите. На съвсем друго място се намират центровете, които подготвят политическите ходове. Чрез хора като  Пеевски , Орешарски  и т. н., се подготвя   бъдещото преструктуриране  на властта. В последното си телевизионно интервю Бойко Борисов изглеждаше изнервен, тезите му бяха объркващи. Сравни Доган  с Меси, защото искаше да каже, че  прави слаломи наляво и надясно. Опита да каже, че Доган  финтира партньорите си като Меси и залъгва всички. Чрез Доган  кукловодите му създават политически проекти и ги унищожават. За това го скриха в Сараите от обществото и  медиите.

 Доган  го сравнявам с добра политическа държанка за ползване. Чрез този задкулисен център, който минава през катедра „Сигурност”  в Библиотекарския  институт,  нещата стигат до Москва. Целта е  в България да се предизвикат  нови предсрочни избори до пролетта и новото управление да се реализира от ДПС , БСП , ВМРО  и „Атака”,  но без Валери Симеонов. Той не е сериозен политически фактор и не е отгледан от задкулисните структури. Употребен е само временно. На такива предсрочни избори ГЕРБ със сигурност ще получи по-малко места в парламента. И ако продължава агресията срещу Реформаторите, ГЕРБ и Борисов могат да останат без партньори за управление.

 

Ако Доган  и задкулисието  мобилизират електората  на ДПС , може за Орешарски  да гласуват 500 000-600 000 души на президентските избори. Не е изключено да бие и БСП . Борисов призна, че е искал среща с председателя на ДПС  Мустафа  Карадайъ . Не ми се вижда логично да го пита какви са  намеренията му за изборите. И тук можем да гадаем какво се е случило на тази среща и защо Борисов призна за нея. Имам информация, че някъде по Черноморието  службите и НСО  са засекли среща между Доган  и Борисов. Нелогично е премиерът да иска да се види с Карадайъ , при положение, че той не е човекът, който решава въпросите в ДПС . Спомнете си, че наскоро Борисов се закани на Реформаторите, че ще преструктурира управлението. Това има едно значение-разделя се с едни коалиционни партньори и намира други.  От интервюто на Борисов може да се разчете: На мен ДПС  ми отказаха, но с БСП  отиват да управляват заедно.

 

Местан  направи стратегическа грешка като подкрепи ГЕРБ.  Голяма част от ДПС  го  счита за предател, а за българите пък минава за маша на Ердоган . В момента, когато върви пропаганда, че Борисов е пощальон на Ердоган  към Брюксел, Местан  направи непремерен  ход да подкрепи ГЕРБ с мотива, че е евроатлантически  порект .  Трябваше да призове привържениците си сами  да признаят своя кандидат. Това можеше да е Трайчо   Трайков. Ердоган   и Путин се опитват да дестабилизират  България. А  дестабирлизиацита  минава и през преструктурирането на властта. Възможно е Ердоган  да провокира страната ни по модела на Путин- това, което прави с Крим и Украйна. Има слухове, че Анкара би могли да провокира референдуми в някои региони на България и по тази причина реагирам остро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5748 |27.10.2016 Октай Енимехмедов излезе на свобода . 1| 6425 |26.10.2016 Само във Фрог: Турция напълно блокира границата ни на Свиленград . 1| 3778 |25.10.2016 Ердоган иска Истанбул да е център на ООН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads