Реклама / Ads
8| 6797 |27.10.2016 НОВИНИ

Дикме: Доган ще изтъргува втория тур на изборите

.
Мехмед Дикме
ДПС е поставен в ситуация, в която трябва да преброят гласовете си, за да идат на втори тур. Почетният председател Доган ще седне на масата и чисто търговски ще каже, какво иска. Освен враг на себе си, той вече е враг на българските граждани от турски призход. Партията не участва във властта. Това заяви бившият кадър на ДПС Мехмед Дикме.
 
Решението на ДОСТ да подкрепят Цачева е вътрешно политическо, търсят място в дясното пространство. ДОСТ подкрепя евроатлантическата ориентация на България. Очаквано е да не издигнат кандидат, защото е млада партия и няма изтрадени структури. Всеки глас за всеки кандидат е от значение. Гласовете на ДОСТ са важни за Цачева. На втория тур всеки глас ще е от значение, зави той.

Изненадах се, че г-н Орешарски се е съгласил ДПС да го подкрепи. Залогът за него е голям, защото влиза в битка, която знае, че ще  загуби, каза още той.

На балотажа се очаква масово окрупняване на гласовете срещу ГЕРБ. Младите ще излязат да гласуват за референдума и смяната на политическата система. И ако това стане, ще трябва да се променя конституцията, Борисов трябва да си подаде оставката и т.н. Има много въпроси свързани с референдума и активността за него, коментира Дикме.

ДПС е поставен в ситуация, в която трябва да си преброят гласовете си, за да идат на втори тур. Почетният председател ще седне на масата и чисто търговски ще каже, какво иска. Възможно е на втория тур подкрепата да е за Радев. И той може да спечели изборите. При всички случаи ще има силна мобилизация и поляризация на втория тур. Ще има и задкулисти уговорки на втория тур, прогнозира той.

Доган превърна ДПС в лоша дума в българския политически живот. На тези избори на много неизвестни ще им дадат отговор. Една от тях е, дали ДПС ще се развива в тази форма. И дали Доган ще разбере, че освен враг на себе си, става враг и на българските граждани от турски произход.. Ако него и кръгът му ги няма, то ДПС ще бъде поканена за участие във властта, категоричен е Дикме.

ГЕРБ можеше да спечели изборите на първи тур. Цачева е добър политик, но дали е дошъл моментът българинът да гласува за жена-президент, ще видим. А защо самият премиер не се нагърби с това?  Залогът за президент е сериозен. Колкото и да се опитват да плашат политически хората, българинът все по-свободно изразява своето мнение, смята той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3778 |25.10.2016 Ердоган иска Истанбул да е център на ООН . 2| 15153 |24.10.2016 Е. Славкова за Фрог: Варна е лична амбиция на Ердоган . 0| 3790 |24.10.2016 Митов: Ердоган не е говорил за Варна и Кърджали . 8| 6667 |24.10.2016 Борисов: Доган е Лео Меси, Радев е Орешарски №2

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads