Реклама / Ads
0| 3553 |27.10.2016 Президентски избори 2016

Цачева в Хасково: Европа признава, че България охранява отговорно външната европейска граница

.
Хасково
Правителството на Бойко Борисов и всички държавни институции полагат максимални усилия за справяне с бежанския проблем. Днес се срещнахме с жители на Харманли и честно споделихме какво прави държавата за надеждната защита на границата и за бежанския център в града. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Хасково.
 
„По делата ни ще ни познаете. Ние сме от отбора на ГЕРБ, който води България напред. Работим в интерес на всички български граждани, заставаме с лицата си и в най-критичните точки на страната. Ние знаем каква отговорност имаме към сигурността на гражданите в България и в Европа. Европейските ни партньори признават, че охраняваме отговорно външната европейска граница. Само нашите опоненти не го признават“, заяви Цачева.
 
По думите й, другите политически партии нямат други аргументи срещу ГЕРБ и затова се заиграват недопустимо със страховете на хората. „Те не спряха да говорят, че границата ни е разграден двор, че ще решаваме демографския проблем, чрез заселване на бежанци в българските градове и села. В същото време българските евродепутати от БСП и ДПС приеха на 25-ти октомври спорна резолюция в Европейския парламент, която изисква бежанците да не се затварят в отделни квартали, а да се социализират. Само те от всички български евродепутати са я подкрепили. Как да вярваме тогава на думите на Румен Радев и на евродепутата от БСП Илияна Йотова, които в залите и студиата твърдят, че искат точно обратното“, каза Цецка Цачева.

Според кандидата на ГЕРБ за президент българските граждани трябва трезво и реално да преценяват усилията на всяка една политическа партия.  „Да, времената са опасни, няма политик и държавник, който да не се притеснява от мигрантската криза. Но с общи усилия и благодарение на европейската солидарност в размер на 320 милиона лева, която получихме, ние сме уверени, че ще се справим с бежанския натиск“, обясни още Цачева. Тя подчерта, че президентът трябва да взима политически решения. „Питат ме дали ще мога да поведа българската армия. Ако се наложи лично аз да я поведа, това ще означава, че съм се провалила като държавник“, заяви Цецка Цачева.
Цачева призова жителите на Хасково да изберат тази президентска двойка, която ще гарантира членството на България в ЕС и НАТО. „Ако ми се доверите, аз ще бъда гарант, че няма да се отклоним от тази политика. Страната ни трябва да продължи да отстоява активна външна политика, основана на националния интерес“, каза тя. Като свой приоритет Цецка Цачева изтъкна обединението на нацията. „Никога не съм делила хората по това къде живеят, по пол, по възраст, по етнос или вероизповедание. Когато сме заедно, всеки един допринася за силата на българския народ. С Пламен Манушев винаги сме били сред хората в досегашната си дейност, защото винаги сме носили България в сърцето и искаме да работим в интерес на всички български граждани“, категорична бе Цачева.


Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов обясни пред хасковлии, че кметът Добри Беливанов прави реални политики, които достигат до всички жители на Хасково. По думите му, кметът на Харманли Мария Киркова ежедневно се среща с трудностите, които има пред местната власт, свързани с бежанския поток. „Не трябва да се поддаваме на внушенията и манипулациите. Бежанският център в Харманли ще бъде от затворен тип. Това ще се случи до 20-ти декември тази година. Целта ни е да ограничим неудобството, което търпят жителите на Харманли. Правителството ще доизгради възпиращите съоръжения на границата. Това са реалните политики, които прави днес държавата“, каза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че партията работи в интерес на всички български граждани, не само на тези, които й симпатизират. „Националната програма за енергийна ефективност беше започната като идея от вашия народен представител Делян Добрев. Той беше един от най-успешните министри в първия кабинет на Бойко Борисов. Добрев даде това изключително добро предложение и ние го включихме в управленската си програма, за да започне своето изпълнение. Победата на изборите през 2014 година ни даде възможност да стартираме безвъзмездното саниране на многофамилни жилищни сгради. Премиерът Борисов пое ангажимент, че през 2017 година ще бъдат отпуснати още 1 милиард лева за продължаването на Програмата.  За да се случи това, правителството трябва да остане стабилно“, заяви Цветан Цветанов.
Той акцентира върху усилията на екипа на кмета на Хасково Добри Беливанов за реализирането на Националната програма за енергийна ефективност в Хасково. „Благодарение на Беливанов и с методическата помощ на Делян Добрев, нещата вече се случват и тук. При предишното управление на Общината тази програма въобще не можеше да бъде реализирана“, категоричен бе Цветанов.  
Зам.-председателят на ГЕРБ призова жителите на Хасково да гласуват разумно. „Всеки от вас трябва да бъде посланик на стабилността и да призова близките си да упражнят своя  вот, за да бъдат проведени честни избори. Убеден съм, че Цецка Цачева ще бъде първата жена президент на България, защото тя е  човекът, който може да обедини нацията. Вицеадмирал Пламен Манушев е истински патриот, дал 40 години от живота си за българската армия. Да дадем силната подкрепа за най-достойната президентска двойка с номер 17 в бюлетината“, каза Цветан Цветанов. По думите му, победата на ГЕРБ на 6-ти ноември ще даде допълнителна стабилност на държавата.
Вицеадмирал Пламен Манушев се поклони пред паметта на славните герои от региона, загинали за България. „Трябва да възродим българската памет и националния ни дух, защото България е силна, само когато е единна. Не можем да позволим страната ни да бъде дестабилизирана. Не трябва да допускаме да ни отклонят от европейския път на развитие. Ние с Цецка Цачева ще гарантираме стабилна, мирна и просперираща България. Няма да ви подведем“, обърна се кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент към хасковлии.
Областният координатор на ГЕРБ в Хасково и народен представител Делян Добрев заяви, че ГЕРБ никога не обещава нещо, което не може да изпълни. „Винаги, когато сме искали подкрепата ви, след това сме доказвали, че винаги можете да разчитате на нашата подкрепа“, каза Добрев. По думите му, област Хасково има над 400 подписани договори за саниране на многофамилни жилищни сгради, което е най-високият процент в страната.

„Между Димитровград и Хасково се строи японски завод, благодарение на упоритата работа на кмета на Димитровград Иво Димов. Той е третият в България,  но е най-големият. Там ще работят 3500 души от Симеоновград, Хасково, Харманли, Димитровград и другите населени места в региона. Вече има 400 назначени работници“, подчерта Делян Добрев. Областният координатор на ГЕРБ в Хасково посочи, че най-важното за развитието на регионите са инвестициите и изпълнението на европейски проекти. „Навсякъде в страната, където има кметове от ГЕРБ, се печелят и се реализират успешно европейски проекти. По оперативна програма „Региони в растеж“  в Хасково ще бъдат ремонтирани две училища и четири детски градини“, заяви Добрев. По думите му, спестените 3 милиона лева от тези ремонти ще отидат за изграждането на нов парк в Хасково.

„Вие ме познавате добре и знаете, че не говоря празни думи. Познавам отлично Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Аз ви гарантирам, че това е най-добрата президентска двойка. Преди една година на местните избори постигнахме рекорд в Хасково с избора на кмета Добри Беливанов. Нека тази година го подобрим. Гласувайте с номер 17“, призова хасковлии  Делян Добрев.
На предизборното мероприятие на ГЕРБ присъстваха евродепутатът Ева Паунова, депутати, кметове и общински съветници от област Хасково.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3519 |27.10.2016 Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще посетят област Кърджали . 0| 4705 |27.10.2016 ГЕРБ – Каолиново подкрепи кандидат-президентската двойка Цачева – Манушев . 1| 3655 |27.10.2016 Цачева в Харманли: Разликата между нас и опонентите ни е, че ние предлагаме реални решения за проблемите на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads