Реклама / Ads
0| 3283 |28.10.2016 Президентски избори 2016

Илияна Йотова: Все по-ясно се очертава желанието на българския народ за промяна

.
Управляващите усещат, че ще загубят и затова използват безпрецедентен натиск върху избирателите, предупреди кандидатът за вицепрезидент.
 

„Все по-ясно се очертава желанието на българския народ за промяна. От тези президентски избори нататък се очаква да се изпълни една мечта – мечта за друга България и за друг стандарт на живот на хората, за една държава – равностоен партньор в ЕС, която знае своя интерес и умее да го отстоява”. Това заяви на среща със симпатизанти в Крумовград Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП.  Крумовградчани я посрещнаха топло – с родопски песни и гайда. Пред тях Йотова очерта най-тежките проблеми на България – социалната, демографската и бежанската криза. Тя обяви, че това са и предизвикателствата пред нея и кандидатът за президент ген. Румен Радев, а основният й приоритет е защитата на националните интереси.
 

Според нея управляващите усещат, че ще изгубят тези избори и затова използват безпрецедентен натиск върху избирателите. „Ние сме хора от друга порода. Ние зачитаме правото на българските граждани да направят своя избор. Затова сме честни пред вас. Само единени като нация можем да излезем от тежката криза, в която е попаднала страната ни”, каза още тя.
 

Хората не спестиха и истината за проблемите, с които се сблъскват. Те поискаха подкрепата на кандидата за вицепрезидент за изграждане на КПП. Пътят е готов, остават още 6 км, които трябва да се изградят от гръцка страна. Има решение, но то не е изпълнено. На практика сега обикаляме 200 км, за да отидат в отсрещния гръцки град, разказаха те.
 

Притеснени са и от тежкия процес на обезлюдяване. От 42 000 населението в общината се е стопило на 16 000 души. Приложете европейския опит, който познавате, за да предотвратите негативната тенденция, призоваха жителите на града. Според Йотова е необходим специален закон за планинските региони, който да стимулира оставането на младите хора и да се насърчи развитието на малкия и средния бизнес. „Обезлюдяването на тези райони поради липса на поминък и работа е изключително болезнена тема за България”, посочи тя. Докладът на Илияна Йотова за проблемите и възможностите на планинските региони бе приет с огромно мнозинство в ЕП, а ЕК подкрепи нейната инициатива за допълнителни средства за тях от европейския фонд за регионално развитие.  
 

Йотова призова за подкрепа на 6 ноември, за да може България да има честни и добре подготвени държавни ръководители. „Честните, обикновени българи отказваме да сме робска маса. Вместо да пълзим по дъното, можем да полетим. Имаме самолет - ген. Румен Радев,  имаме и навигатор – вие”, казаха в отговор крумовградчани.
 

По-късно в Кърджали двамата се срещнаха със спортни деятели. Над 100 спортисти от различни поколения дойдоха, за да чуят приоритети на кандидатпрезидентската двойка Радев-Йотова. „Спортът ни обединява, а днес това обединение е свързано с най-умната и най-чаровна жена в тези избори. Тя има истинско спортно сърце и можете да разчитате на нея”, представи я Милко Багдасаров, лидер на БСП-Кърджали.
 

„В наше лице с ген. Радев ще имате гаранти за развитието на българския спорт. Не искаме повече да ходим с наведени глави след световните състезания. Аз не познавам успели спортисти там, където държавата се е отдръпнала”, посочи Илияна Йотова. Тя благодари за уважението, което заслужилите спортни деятели демонстрираха. „Има много сила, енергия и опит във вас. Ще съберем този разпилян опит. Искаме медали, искаме успехи, искаме да се гордеем - и вие и ние, когато се развява трибагреника на Родината!”, увери кандидатът за вицепрезидент. 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3645 |27.10.2016 Ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще се срещнат с граждани в София . 0| 3327 |27.10.2016 Йотова: Борисов иска за пореден път да яхне президентската институция Цецка Цачева може само да слуша партийния си началник, не и да защити националния интерес, смята кандидатът за вицепрезидент . 0| 3313 |25.10.2016 Илияна Йотова призова за спешно свикване на КСНС заради мигрантската криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads