Реклама / Ads
0| 4129 |28.10.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Безплатни консултации: Авангардни техники при урологични проблеми

.
Проф. д-р Фарук Йенджилек, един от най-уважаваните лекари и преподаватели в Турция, пристига на 5 ноември в София по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“. Професорът, който е усъвършенствал уменията си в областта на лапароскопската урология и ендоурологията в Клиниката Хайлброн към Хайделбергския университет в Германия, ще бъде на разположение за безплатни консултации на пациенти с урологични проблеми у нас, включително и злокачествени заболявания на уринарния тракт.
 
Съвременната медицина позволява пациентите с урологични проблеми, които се нуждаят от оперативна намеса, да се възползват от техниките на минимално инвазивната хирургия. При този метод областта, в която се извършва операцията, се наблюдава с увеличение от 10-20 пъти, което позволява по-прецизни движения и минимална загуба на кръв. Така се постига по-бързо възстановяване и по-кратък престой в болницата, обяснява проф. д-р Фарук Йенджилек, който ръководи урологичната клиника в Университетска болница „Йедитепе“.

В лечебното заведение се прилага и прицелна ултразвукова терапия (HIFU) при пациенти с рак на простатата в 1-2 стадий. Тя представлява напълно безкръвна и безболезнена процедура за трайно излекуване от коварната болест. Високата енергия на ултразвука се фокусира в тъкан с размера на оризово зърно. Развива се температура от 90-100 градуса, която разрушава мембраната на клетките и те буквално се стопяват, без да се засягат околните здрави тъкани. Така злокачествените образувания се унищожават и на тяхно място се образува съединителна тъкан, в която няма туморни клетки. HIFU в чист вид е роботизирана хирургия с най-висока степен на прецизност, а най-важното й предимство е, че над 95% от пациентите запазват нормална уринарна и еректилна функция, за разлика от класическата операция.

 

В урологичната клиника на „Йедитепе“ се прилага и лазерна хирургия при уголемяване на простатата чрез Greenlight, която е максимално щадяща за пациента в сравнение с класическата операция, посочва проф. д-р Фарук Йенджилек.

 

Желаещите да се възползват от безплатните консултации трябва да се запишат предварително на тел. 0895 770 869 или 0879 977 401. Пациентите трябва да предоставят всички налични епикризи и образни изследвания до момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2435 |22.04.2024 Доц. Георги Лозанов: Промените в Конституцията са имали една основа цел – да разтоварят от власт Радев . 8| 4616 |20.04.2024 Петко Георгиев: Правителството е марионетно, но кукловодите са объркали някои от конците . 19| 6934 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 3016 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads