Реклама / Ads
0| 6323 |28.10.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Финалистите в ”Мениджър на годината” управляват 26 000 служители

.
Финалистите в националния конкурс „Мениджър на годината 2016” управляват близо 26 000 служители, а общите им приходи за 2015 г. са 3 милиарда лева, съобщиха организаторите от списание МЕНИДЖЪР.
 

Те представиха днес десетте финалисти, които продължават в състезанието за кристалната статуетка. За първи път в златната десетка се класират мениджъри от автомобилната, козметичната и аутсорсинг индустрията. Три от финалистите са жени, чужденците са четирима. Списание МЕНИДЖЪР реализира конкурса в партньорство с международната консултантска компания „Делойт”.

 

Най-добрият мениджър на България за 2016 г. ще бъде обявен на 28 ноември 2016 г. на тържествена церемония в Софийската опера и балет.

Победителят в конкурса ще бъде излъчен от финалистите, които бяха избрани по разработена от „Делойт” методология. Това са:

·         Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на Vivacom

·         Георги Деянов, главен мениджър и председател на надзорния съвет на „ЕКО България”

·         Екехард Нойрайтер, изпълнителен директор на „АББ България” ЕООД

·         Елизавета Коробченко, управляващ директор на Avon за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна гора

·         Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България

·         Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe

·         Любомир Овчаров, изпълнителен директор на „Адастра България” ЕООД

·         Светослав Атанасов, главен изпълнителен директор на „Кока-Кола ХБК България” АД

·         Томи Вер Елст, генерален мениджър на „Сенсата Технолоджис България” ЕООД

·         Цветелина Николова, управляващ директор на „Катаржина Естейт”

Националният конкурс „Мениджър на годината” се провежда за девети път. Документи за участие тази година подадоха 52-ма висши мениджъри, българи и чужденци, личности с важен принос в развитието на страната. Най-много са кандидатите от сектор информационни и комуникационни технологии (ИКТ) - 17%. 11,5% са мениджърите на банки, финансови институции и застрахователни компании. 7,6% от подалите документи са от компании, които оперират в сектор селско стопанство, храни и напитки, уточни Тодор Тодоров, директор „Финансово консултиране” в „Делойт България”.

 

Конкурсът се провежда в три етапа. Първият е по документи, вторият оценява финансови резултати и добри управленски практики, в него „Делойт” определя десетте финалисти. Третият етап оценява личностните и лидерските качества на кандидатите.

57% от участниците в деветото издание на „Мениджър на годината“ отчитат значителен ръст в приходите си за последните 3 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2617 |18.03.2024 Защо да играем блекджек онлайн на живо? . 0| 3505 |16.03.2024 "Божиите очи" в пещера "Проходна", през които гледаме край Карлуково . 2| 3197 |15.03.2024 Защо в Куала Лумпур се страхуват от цифрата 4? . 2| 2766 |14.03.2024 Над 13 милиона лева трябва да плати на държавата "Лукойл"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads