Реклама / Ads
0| 3416 |29.10.2016 Президентски избори 2016

Ген. Радев: Министърът на управляващите Ненчев използва инсинуации по мой адрес

.
Кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев посети столичния квартал Младост – 1, където се срещна с младежи, а по-късно и с граждани от квартал „Изгрев”. Пред тях той обясни, че ще бъде президентът, от който България има нужда, и като такъв никога не би подкрепил несправедливост и злоупотребите, като тези на сегашното управление на страната. Като пример за подобно поведение, той даде изявлението на министъра на отбраната Ненчев по негов адрес, като го нарече манипулативно и инсинуация.
 
Министърът на отбраната претендира, че е юрист, а показва непознаване на законите и своите собствени наредби. Той за пореден път злоупотреби с моя рапорт за освобождаване от военна служба. Министър Ненчев представя нещата така, сякаш съм против съвместната въздушна охрана, но забрави думата заплащане. Аз съм против България да плаща за това”, категорично заяви ген. Румен Радев. Той обясни също, че е против страната ни да изпраща сигнали към съюзниците ни от НАТО, че българските държавници нямат воля да инвестират в собствени отбранителни способности. 

 Това, което министър Ненчев направи от парламентарната трибуна по повод моето заплащане и обезщетение са негови инсинуации. Сумите, които съм получил са от обезщетение и са 20 заплати, както и такива от неползвани отпуски”, посочи ген. Радев. Тои обясни, че ги е получил, защото е бил командир в базата в Граф Игнатиево и е провеждал учения. „Нямаше инструктури и съм летял непрекъснато, за да обучавам младите летци и за да не се прекъсва дежурството по съвместната охрана”, посочи генералът. По думите му министър Ненчев демонстрира непознаване на собствените му наредби, като това си личи и по повод тази, регламентираща допълнителното заплащане за специфични условия на труд при изпълнение на военната служба. „В нея никъде няма заплащане на летателен час”, коментира той. По думите на Радев министърът си е позволи поредната инсинуация в тази връзка. „Това заплащане е постоянно, независимо от това колко часа се лети, и се получава от всички летци”, обясни генералът.

 

„Минстър Ненчев явно не е чел член 69 от Конституцията, където пише, че за говорене от парламентарната трубуна отговорност не носят само депутатите, но такава носи и министърът, и той, като такъв, ще я понесе”, категорично заяви Румен Радев. Генералът обясни, че ако министърът го притесняват получените обезщетения, при това абсолютно законно, както на всички военнослужещи, защо не е предприел мерки. „Нека да изнесе данни за напусналите армията полковници, майори, генерали с какво са си тръгнали. Нека и да каже тези, които са около него в момента и са на летателна длъжност, дали не получават повече от мен, като месечно летателно възнаграждения. И да каже дали по този начин ще стимулира летателния състав”, заяви ген. Румен Радев. Той попита още, докога министър Ненчев ще разделя състава? „Нека и да каже, ако тези около него си тръгнат в момента, с какво обезщетение ще го направят?”, попита също той.

 „С г-н Ненчев ще се видим някъде на друго място”, каза накрая ген. Румен Радев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3358 |28.10.2016 Атанас Зафиров: Управляващите са сковани от тежък страх. Краят на управлението им е близък . 0| 3583 |28.10.2016 Ген. Румен Радев: Ще работя за сигурност и духовност, каквито възпитават българските въоръжени сили . 0| 4255 |28.10.2016 Румен Радев: Децата ни напускат Булгария по „европейския“ път на управляващите, а те ги заместват с бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads