Реклама / Ads
3| 4041 |29.10.2016 Президентски избори 2016

Ген. Румен Радев: ГЕРБ осъзнават, че губят изборите и ги е страх. Правят закулисни договорки, за да спасят обречения за тях вот

.
„От действията на нашите основни опоненти от ГЕРБ става явно, че те са много притеснени и изплашени. В последната фаза на кампанията напуснаха честното съревнование и се заеха с последния възможен изход за тях, компроматната война. Използваха трибуната на НС за инсинуации, примитивно, целенасочено боравене с данни, с цел създаване на неверни внушения“. Това заяви на среща със стотици граждани от Разград кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП.
 
Той подчерта, че са били впрегнати сателитни партии и техни депутати, за да се излезе от положение. Генералът заяви, че явно тяхната кампания не върви и те осъзнават че губят изборите. „Това е крайно недостойна постъпка и всеки ще си търпи последствията“.

 Радев обясни, че заради васалната политика на нашите управляващи сме изгубили шанса да има българин на най-високият пост в ООН. "От вчера, с бягството на Кристалина Георгиева, загубихме висока позиция в ЕК, бюджет и финанси. Това е закономерен акт след цялата задкулистна политика и съобразяването изцяло с външни интереси", посочи кандидатът за президент. Той бе категоричен, че когато водиш такава политика идва момент, в който хората от които си бил зависим престават да те уважават. "Едно по едно се разплитат и зависимостите на това правителството, от бизнес кръгове за назначаване на министри, за сделки, за обществени поръчки, как се водят задкулистни преговори с други партии за спасяване на обречения вот. Правителството прави все повече грешки. Надявам се в оставащите дни да не се преминава границата за компромати, неверни данни и клевети се носи отговорност", посочи Радев.

Зад думите "Европа" и "стабилност" все повече се разбира, че се крие бедността и безпътицата на милиони българи, сривът в здравеопазването трудните времена за българския бизнес, каза генералът. „Всичко това е все повече ясно на хората. Те се обединяват и надигат своя глас и ще търсят решителна промяна. Ще търся подкрепата на искащите промяна, които мислят критично и не са съгласни с това статукво, независимо от етническото им самосъзнание и партийна принадлежност. На техния глас ще разчитам“, заяви кандидатът за президент.

На въпрос за какво първо би предизвикал референдум, той заяви, че това би било търговското споразумение с Канада СЕТА, което е в ущърб на всички българи. Радев обясни, че преди то да бъде ратифицирано от българския парламент, би могло да се направи допитване до българските граждани. 

По-рано през деня той се срещна със сержанти и офицери от резерва и запаса в Разград. С тях той обсъди темата за националната сигурност на България, състоянието на българската армия и вариантите за тяхното подобряване. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4883 |29.10.2016 Ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще посетят областите Русе и Плевен . 0| 3417 |29.10.2016 Ген. Радев: Министърът на управляващите Ненчев използва инсинуации по мой адрес . 0| 3583 |28.10.2016 Ген. Румен Радев: Ще работя за сигурност и духовност, каквито възпитават българските въоръжени сили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads