Реклама / Ads
0| 3085 |31.10.2016 Президентски избори 2016

Радев (ГЕРБ/ЕНП) бе определен за докладчик относно достъпа на данъчните органи до информация за борба с изпирането на пари

.
Българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев като член на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент бе определен за докладчик от страна на групата на Европейската народна партия относно достъпа на данъчните органи до информация за борба с изпирането на пари. Целта на това предложение е засилване на борбата с укриването на данъци във всички държави-членки на ЕС.
 
По-конкретно, държавите-членки ще трябва да предоставят на данъчните служби достъп до информация, която вече се събира от банки и съответно звената за финансово разузнаване в контекста на борбата срещу пране на пари и в съответствие с европейското законодателство. Няма да бъдат създавани нови механизми или бази данни за тази цел, както и няма да възникнат нови задължения за предоставяне на информация от страна на гражданите и фирмите.

Хармонизирането на европейските мерки в тази насока ще доведе до премахване на пропуски в законодателствата на отделните държави-членки, а това от своя страна ще гарантира по-ефективна борба срещу укриването на данъци, прането на пари и незаконното финансиране.

Емил Радев (ЕНП-ГЕРБ) приветства законодателното предложение и изрази надежда, че то, заедно с промените в Директивата за борба срещу прането на пари, ще подпомогнат данъчните служби да се справят с отклонението от данъчно облагане и избягването на данъци. „По-широкият достъп до информация относно действителните собственици и данните за комплексна проверка на клиента са от ключово значение, за да могат данъчните органи да си свършат ефективно работата. От това неминуемо ще спечели държавата, заради по-висока събираемост на дължимите данъци, а съответно и  обикновеният гражданин.“, категоричен бе Емил Радев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3316 |31.10.2016 Радев: Изборите не са състезание, а битка за доверието на хората и доброто на България . 2| 4069 |30.10.2016 Ген. Румен Радев: България съществува повече от 1300 години и няма да изчезне с оставката на Борисов . 3| 4042 |29.10.2016 Ген. Румен Радев: ГЕРБ осъзнават, че губят изборите и ги е страх. Правят закулисни договорки, за да спасят обречения за тях вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads