Реклама / Ads
3| 5370 |31.10.2016 НОВИНИ

„Ние, Гражданите”: Смачкаха казуса КТБ, прикриха всички факти и виновни!

.
След поставянето на КТБ под особен надзор редица политици, в т.ч. настоящият премиер обещаха на българските граждани пълна прозрачност и цялата истина по случая КТБ. Предизборните обещания и стратегии на абсолютно всички политически партии през 2014 г. неизменно акцентираха върху проблемите на банково-финансовата система, вината на БНБ за фалита на банката, недопускане на повторение на фалитите от 1996-1997 г. и ограбването на измамените вложители. Това се казва в изявление на НПО ”Ние, гражданите” до хората, в което ги подканят да излязат на протест срещу злоупотребите на политиците.
 

Настоящият президент на Република България Р. Плевнелиев официално призова за пълна прозрачност по казуса, изнасяне  на цялата информация пред обществото, издирване и наказание за виновните за фалита на КТБ и ограбването на българските граждани. Нещо повече, според думите му, пълното разследване на гигантския  грабеж и поименното разкриване и наказване на виновните щели да сложат край на безкрайния вече 26-годишен преход на страната към демокрация.

 

Нито едно от тези предизборни обещания, за които и ние гласувахме, не бе спазено. Напротив, с участието на всички власти, държавните институции, Народното събрание, правителството, БНБ истината бе прикрита, виновни и наказани няма... А помните ли какви изказвания правеха политици, анализатори, политолози и икономисти – българските граждани ще осъдят БНБ, държавните институции... Виновни са БНБ, прокуратурата, КФН....

Именно за да няма от кого да търсим отговорност смачкаха казуса КТБ, прикриха всички факти и виновни, позволиха на шепа политици и далавераджии да ни ограбят за втори път. Безнаказано! Подложиха ни на дискриминация като граждани на България трето качество и досадни печалбари!!!

Нескопосаните поправки на „най-добрите” в ЕС банкови закони позволиха на група политици и бизнесмени да ограбят активите на фалиралата банка и фактически спестяванията на над 7800 граждани и фирми. На нито един сигнал за закононарушения на квестори, синдици, управител и подуправители на БНБ до края на 2014 г., за присвоявания и ограбване на активи на КТБ, които би следвало да влязат в масата на несъстоятелността на банката, не е даден ход.

Клиентелисткият подход и обвързаността между политическата власт и съдебната система позволиха нито една съдебна инстанция да не допусне гледане на дела, свързани с казуса КТБ, по същество и да се изпълни сценария за ограбване на банката, т.е. на нас, без да има виновни.  

 

Искания за справедливост и законодателни промени, които да прекратят ограбването на активите на КТБ и да осигурят достойно и справедливо обезщетяване на кредиторите на банката, каквито сме ние, подадохме с официално писмо до премиера на страната и МС с призив да ни изслушат на открито заседание на правителството.

Отговор няма и вероятно няма да има.

Нашето съществуване, нашите проблеми, провокирани от политически игри и апетити за обогатяване се игнорират от тези, на които сме гласували правомощия да ги решават.

 

Прави впечатление, че политици и медии от целия политически спектър осъждат правителството и институциите за нарушени човешки права на върнатите в Турция турски граждани, издирвани от Ердоган. А за защита на нашите човешки права на собственост, правосъдие и справедливост, чест и достойнство – нито дума.

 

Отвратиха ни от нашата държава!

Единственият начин да им кажем „МАХАЙТЕ СЕ”, да изразим волята си за уважаване на нашите искания и за справедливост е да излезем на протест и да покажем кои сме, колко сме и какво искаме.

 

НПО „Ние, Гражданите” предлага този протест да се състои в София на 10 ноември, четвъртък от 13 ч. Протестът ще започне пред градинката на президентството и ще продължи пред отговорните за изкуствения фалит на КТБ държавни институции.

Ще ни подкрепят редица други граждански и неправителствени организации.

От нашето участие и активност зависи защитата на исканията ни за прозрачност, справедливост и правосъдие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4332 |29.09.2016 „Ние, Гражданите” на протест за законност и справедливост в съда . 11| 11927 |08.06.2016 „Ние, гражданите“ поиска резултатите от проверката на НС за разпространението на Държавен вестник, окомплектован с в. „Телеграф“ . 14| 6351 |14.03.2016 “Ние, гражданите”: Основният свидетел на прокуратурата ощетил КТБ със 100 млн. лв. . 3| 5164 |07.03.2015 Два ТИР-а смачкаха джип край Мездра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads