Реклама / Ads
0| 4147 |31.10.2016 Президентски избори 2016

Илияна Йотова: Повече не бива да се срамуваме от президентската институция

.
Президентската институция трябва да бъде извадена от състоянието на будна кома, в което се намира.
 

Това заяви в Чирпан Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, на среща с обществеността в града. По думите й повече не бива да се срамуваме от президентската институция. „Тя трябва да бъде изведена от пътя на безперспективността и поклонничеството, услужливото говорене и подкрепянето на вредни за страната и българския народ решения. Тя трябва да бъде свързващото звено между законодателната и изпълнителната власт с грижа към хората”, допълни Йотова.

Посещението й в Чирпан започна със среща с кмета Кичка Петкова, издигната от БСП. След това кандидатът за вицепрезидент поднесе цветя пред паметника на Пейо Яворов.  "Тук, в Чирпан, пред паметника на големия български поет и пазител на българската духовност, аз се чувствам особено отговорна по пътя към президентската институция. Нашата основна задача с ген. Радев, след като спечелим тези избори, е да върнем надеждата на българските граждани, че ще получат сигурност. Ние поставяме като свои приоритети образованието и запазването на християнските ни ценности, на спирането на опитите за подмяна на историята ни. Трябва да се погрижим да се помнят заветите на възрожденската ни литература, на нашите поети, писатели и художници. Творците са цветът на българската нация и те да бъдат повод за гордост, защото са най-сигурният фундамент на националното ни самосъзнание, на идентичността ни, като древен народ, който ще пребъде в бъдещето", посочи Йотова пред гражданите на Чирпан.

„Ние с ген. Радев обявяваме война на неграмотността в българските институции. Война на неадекватността на управляващите. Война на фалша, цинизма, неадекватността в политиката”, допълни тя.

„Ние сме различните кандидати за президент и вицепрезидент. Най-точното свидетелство за това е, че никога не сме подкрепяли стакуквото. Ние не сме част и не сме били част от управляващото мнозинство на ГЕРБ, не сме участвали в корупционните игри на управляващите”, категорична бе Йотова. По думите й не би могло да бъде и иначе, защото настоящето управление е скрепено с лъжи и манипулации. „Само че власт, основаваща се на репресията и страха, е нетрайна. Нещо повече, тя е вредна за нас, за България и най-вече за нашите деца и внуци”, посочи Илияна Йотова.

„Много вероятно след президентските ще има и предсрочни парламентарни избори”, прогнозира в Павел баня кандидатът за вицепрезидент. В препълнената зала на читалище „Напред” Йотова изтъкна, че независимо от изборите, България има да решава важни въпроси, които не са по силите на една партия, една институция и едно правителство. Затова е нужно единение и концентриране на усилията на всички за постигане на целите.

„Ние не сме чакали да дойдат изборите, за  да говорим. Напротив, от самото начало на мигрантската криза поставяме този въпрос и в България, и в Европа и предлагаме да се формира национална позиция. Но нито Плевнелиев, нито ГЕРБ се интересуват от националните интереси. Вместо да участват активно във формирането на обща европейска позиция, управляващите отредиха незавидна роля на България във връзка с мигрантската криза – на територия за бежански лагери, която спира потока към Европа”, каза още Илияна Йотова.

Тя бе категорична, че с ген. Радев не подценяват останалите кандидати. Но и помнят какво е говорил и какво е правил всеки един преди изборите. „Ивайло Калфин е човекът, който направи най-мракобесната пенсионна реформа, която "гарантира" невъзможността за поне 2 поколения българи да да наберат годините за пенсия. Т.е. колкото и да си работил ще можеш да вземеш само социална пенсия. Въпреки наперените си заявки сега Красимир Каракачанов на практика не просто подкрепя, а крепи това правителство и гласува решения, които са предателство на българските интереси”, коментира кандидатът за вицепрезидент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3127 |31.10.2016 Илияна Йотова: Ще обявим война на некадърността и продажността в българските институции . 2| 4094 |30.10.2016 Ген. Румен Радев: България съществува повече от 1300 години и няма да изчезне с оставката на Борисов . 1| 3686 |29.10.2016 Илияна Йотова: Кристалина Георгиева трябва да отговаря на каква цена и кой й плати да извърши предателството срещу България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads