Реклама / Ads
4| 5055 |01.11.2016 НОВИНИ

Ламбо: Политиците не са будители, а възбудители; Борисов е като Гинко Пружинко

.
Стефан Данаилов
Когато се решава 1 ноември да е Ден на будителите, България е била в поредната огромна криза, но е било ясно, че тези хора са заслужавали честта, заяви по БТВ актьорът Стефан Данаилов. Вазов е един от хората, изисквали това да стане, а той е лидер, народен деятел. Не толкова бита, а липсата на национално достойнство е карала хората да се обръщат към историята.
 
Валери Петров, Антон Дончев, Борис Христов, Стефан Цанев и др. са сред днешните будители, изброи той. На мен винаги ми се обажда Владо Въргала, да ми честити празника и тук-таме някой студент, явно отварям на едни млади хора очите.

Политиците не могат да бъдат будители, те са възбудители. Аз до обед съм възбудител, като ходя на работа в НС, а следобед - будител. Много трудно е днес да си будител, вижте в какво положение са хората от БАН. Трудно е да се върне духът на Възраждането, констатира той.

Когато беше 90-91 г. бяхме обхванати всички - леви и десни - от една ренесансова вълна. Никой не е мислел, че само 5 г. след това ще ни цапардосат парите от банките и всички останали бедствия.

В нашата професия най-вредно е да се помислиш за велик, заяви Данаилов.

А после каза, че и БСП носи вина за прехода. Аз съм от Родопите, силен, затова се крепят на рамото ми лидерите на БСП, но това става с пълно мое съгласие. Не мога да седя и да гледам отстрани събития, защото ще ме е яд после, каза той. Мисля, че в БСП сега е много добро положението, защото имаше периоди на пълно отъпяване, отпускане. След конгреса започна да се коментира и да се мисли какво правим, каза той. Свалям шапка на Корнелия Нинова, тя работи като 3-ма мъже.

Вторият брак с ДПС беше грешка, не мога да разбера защо го направи това Сергей Станишев.

Бойко Борисов е като Гинко Пружинко, все говори какво е дал и направил, но и на това се свиква. Очаквам Ц. Цачева да се върне в парламента, там има нужда от спокоен човек.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3736 |19.10.2016 Момчил Неков: Политиците да не чакат гражданите да идват при тях . 3| 4264 |28.09.2016 Протестна мрежа към политиците: Какво криете? . 4| 5513 |25.09.2016 Пьотр Толстой : Бг-политиците нямат чувство за хумор . 1| 7402 |04.09.2016 Проф. Павлов за Фрог: Политиците ни доброволно се лишиха от суверенно поведение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads